Macskaember

Kezdjük a szexi Nastassja Kinskivel, aki alvó pasija mellett alakul át fekete párduccá (álmatlan éjszakákat okozó videóért katt ide!). Az átváltozás kifejezetten igényes, ilyen egy igazi macskanő! A film a "Cat people", 1982-ből.

legjobb-allat-ember-szornyhibrid-horror-filmajanlo-macskaember-pc-guru.jpg

Kígyóember

Az emberek nagy része irtózik a kígyóktól, így nem csoda, hogy kígyóember szerepelt már celluloidon. A Dreamscape című 1984-es horrorban egy nagyon fiatal Dennis Quaid valós-rémálmaiban jelenik meg egy - nyolcvanas évekhez képest - egészen igényes kígyóember több formában, ami meglepően félelmetes.

Alligátorember

Maradjunk továbbra is a hüllőknél, ráadásul egy még régebbi, 1959-es alkotásnál. Az Alligator people címe elég lényegretörő és ugyan ma már kicsit nevetségesen hatnak a maszkok - főleg amikor az alligátorfejű lényen rajta van a nadrág - de akkoriban biztos nagyot ütött.

Cápaember

Cápaemberről mindössze két film készült, szerintem ez méltatlanul kevés. A 2005-ös Hammerhead - azaz Pörölyfejű - elég felejthető, de egész jó jelenet, amikor a cápa erdőben vadássza az embereket. Jóval minőségibb azonban az 1998-as Creature című minisorozat (!) amiben Kim Cattrall szerepel, a lényt pedig a legendás Stan Winston készítette, így nem csoda, hogy még mai szemmel is jól mutat.

Farkasember

Farkasemberrel jól el vagyunk látva, az "Amerikai farkasember Londonban" című film (átalakulási videóért erre tessék) mellett a "The Howling", a "Dog Soldiers" és a "Ház az erdő mélyén" szörnyei is nagyon színvonalasak. 

legjobb-allat-ember-szornyhibrid-horror-filmajanlo-pc-guru.jpg

Patkányember

Nemrég írtunk a csodálatos Raatma-ról (Hail, Raatma!) akinél betegebb emberpatkányt nem hiszem, hogy lehetséges kreálni, aki nem látta, gyorsan nézze meg a V/H/S/94 című filmben. Patkányemberek azonban már a Mulberry St. (2006) című low-budget horrorban is feltűntek, ráadásul nem is néztek ki rosszul. Sajnos meg kell említenünk az 1988-as, igazi zsékat Rat Man című "eposzt" is, ahol egy törpenövésű színészt maszkíroztak gonosz patkányemberré, kétes sikerrel. (A "He's the critter from the shitter" szinopszis viszont zseniális.)

Majomember

Most nem a Majmok bolygójára - és nem is a gimis matektanáromra - gondolok, hanem egy jó gonosz emberszabásúra. Ismét a múltba kell nyúlnunk, ezúttal 1969-ig, amikor bemutatták a "Night of the bloody apes" című csodafilmet. A maszk hagy némi kívánnivalót maga után - például nem értem, hogy az embernek miért csak a feje lett szőrös, a teste nem - de ne akadjunk fel ilyen apróságokon. (Az olasz plakáton ennyi állt: "horror y sexo" - ebbe bele sem merek gondolni.)

Hal-ember

Az 1954-es "Creature from the Black Lagoon" szörnye hivatalosan Gill-man, azaz Kopoltyúember, de elkönyvelhetjük hal-embernek is. Látszik, hogy Guillermo De Toro "A víz érintése" című filmjét erősen inspirálta. Természetesen ebben a kategóriába esik a "Ház az erdő mélyén" félelmetes férfisellője is.

Molyember

Richard Gere-nek meggyűlt a baja a piros szemű szárnyas lénnyel a "Mothman Prophecies"-ben, bár sokat nem mutattak belőle. Nyugat-Virginia kedvenc kriptidje a rosszmájúak szerint simán egy nagyméretű bagoly, de mi higgyünk a molyember-folklórban.

Rozmárember

Az "Agyar" című filmről nemrég írtunk, de a listáról nem maradhat le a rozmárember.

legjobb-allat-ember-szornyhibrid-horror-filmajanlo-rozmarember-pc-guru.jpg

Légy-ember

Kiről másról lenne szó, mint Brundle-Légyről, akinek hosszú metamorfózisa talán a filmtörténelem legundorítóbbja.