A PC Gamer stábja érdekes interjút késztett Ion Hazzikostas vezető játéktervezővel, aki 2008 óta dolgozik a Blizzardnál, és egyike a World of Warcraftot legjobban formáló kreatív szakembereknek. Hazzikostas nem kevés izgalmas dolgot osztott meg a publikummal, többek között, hogy a WoW még legalább 10 évig biztosan velünk marad.

Ion szerint a 20. évforduló „teljesen biztos”, és „lehet, hogy lesz új tartalom is”, mármint akkor, azaz 2024-ben. A tervező kifejtette továbbá, hogy a játékosokat sokszor felbosszantó nerfelésre azért volt szükség a WoW kiegészítői esetében, mert azok a rajongók, akik tíz éve még élveztek egy egész éjszakát felölelő raidet, ma már jó eséllyel apukák, akiknek jó, ha napi 60-90 percük marad játszani. Arról már nem is beszélve, hogy muszáj új, kevésbé edzett játékosokat is bevonzani, hogy a játék ne fáradjon el.

Hazzikostas a fizetős modell sikerére is kitért: állítása szerint a Blizzard dolgozóinak nagyon tetszett a Guild Wars 2 és a The Elder Scrolls Online, de az ingyenes, vagy freemium üzletmodellről nem akart nyilatkozni más programok függvényében, ugyanis „csak azt tudom, hogy nekünk a havidíjas berendezkedés marad a jó választás”. Magyarul:

nem lesz ingyenes WoW, ne is reménykedjünk.

Ami a jövőbeli kiegészítőket illeti, Ion azt mondta, sosem volt betervezett éves vagy kétéves terv az expanziók megjelentetésére, az, hogy kétévente jöttek ki mostanság, a véletlen műve. Egyelőre nincsenek terveik a következő csomagra, de azt már most tudják, hogy olyan dolgot szeretnének csinálni a Warlords of Draenor után, ami „sokkal változatosabb élményt nyújt egyik kiegészítőről a másikra”.

Bár az interjúban nem került szóba, a Gamescom 2014-en igenis elhangzott, hogy nem lehetetlen egy World of Warcraft 2 – főleg most, hogy a Titánt ugye nemrég törölte a Blizzard.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!