• A LucasArts nem akarja kidobni a Star Wars 1313-at
  • Erősen gondolkodnak ennek továbbfejlesztésén
  • Konkrétum még nincs, de újra van esély arra, hogy a játék elkészül
  • Vagy egy tévésorozat a játék alapján, nem világos
  • A Star Wars 1313-at 2013-ban törölték

Az utóbbi idők legjobban várt Star Wars projektje, az Erő ébredés mellett, mindenképpen a Star Wars 1313 volt, amiről habár keveset tudunk, de amennyit elárult a LucasArts, az minden rajongó érdeklődését felkeltette és heves nyáltermelést indított be.

A 2012-ben bemutatkozott játék a Lucas-család legjobb tehetségeit, a LucasArts, az Industrial Light & Magic, a Lucasfilm Animation Ltd. és a Skywalker Sound szakijait gyűjtötte volna össze, hogy a képernyőinkre rajzolja az eddigi legsötétebb Star Wars játékot. Ebben egy fejvadászt alakítottunk volna, akivel Coruscant alsó szintjeire utazunk, arra a helyre, ahol senkit sem látnak szívesen -- mindez külső nézetes felállásban, remek akcióval és olyan tálalással, amire mai szemmel nézve is azt mondhatjuk, hogy szép, három évvel korábban azonban leesett az állunk.

Habár kívülről szemlélve eszméletlen jónak tűnt a projekt, a felszín alatt már cseppet sem volt ennyire rózsás a helyzet. A kiszivárgott hírek szerint a fejlesztés lassan, nehézkesen ment, nem sokkal a munkáltok beszűntetése előtt pedig egy komoly változtatás történt: George Lucas felülről leszólt, hogy a névtelen hős helyet Boba Fett legyen a központi karakter.

Egyszóval már a kezdetektől remegett a léc, de miután a Disney felvásárolta a LucasArtsot, meg is pecsételődött a játék sorsa. Az új tulajdonos leállította a játékfejlesztéseket, aminek nem csak a Star Wars 1313, hanem a Battlefront 3, és annak két felvezető játéka is az áldozata lett -- a mostani fejlemények alapján azonban, lehet, hogy nincs minden veszve.

A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy a Slashfilmnek adott nyilatkozatában meggyújtotta a remény lángját, mikor azt mondta: „Nem akarunk kidobni semmi. Nagyon jó a Star Wars 1313. Sokat gondolkodunk, ötletelünk, vitatjuk, és nagyon is jó esély van arra, hogy továbbfejlesztjük. Szeretnénk.”

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Kennedy persze, elég ködösen fogalmazott, nem konkrétan azt mondta, hogy a Star Wars 1313 készülhet el mégis, hanem továbbfejleszthetik, ami akár azt is jelentheti, hogy a régóta emlegetett élőszereplős tévésorozatból lesz valami, vagy az 1313 alapjaira építkező Star Wars: Underworld valósul meg.

A másik lehetőség, hogy tényleg a játék készül, mégpedig a partner, az EA közreműködésében, hiszen a kiadó két csapata is Star Wars játékon dolgozik éppen -- az egyik a Visceral, a másik a BioWare, míg a harmadik, a DICE nemrég adta ki a Battlefrontot.

Minden esetre, örülünk, hogy mégis van némi esély arra, hogy az ötlet megvalósuljon, így vagy úgy.