A Gun Media még tavaly kalapozta össze a pénzt a Friday the 13th: The Game-re. Céljuk egy, a Péntek 13-filmekhez maradéktalanul hű, asszimetrikus multiplayer játék összehozása, amiben az egyik játékos Jasont alakítja, a több hét pedig az előle menekülő táborozókat. Antihősünk nem lesz olyan sebezhető, mint a Crystal Lake-i nyaralók, de nekik is lesz lehetőségük leszámolni a sorozatgyilkossal.

Ám mindeddig az egyjátékos mód nem került szóba. Vagyis, pontosabban fogalmazva, a Kickstarter-kampány egyik mérföldköve a single-player volt, ám azt sosem érte el a gyűjtés. Most viszont Wes Keltner, a Friday the 13th: The Game társalkotója új reménnyel kecsegtet. Állítása szerint nem is kérdés, hogy ha a játék jól szerepel a kasszáknál, akkor visszatérnek erre a kérdésre. Merthogy minden egyes centet, ami befolyik a programból, visszaforgatnak abba.

Az egyszemélyes játékmód amúgy ugyanolyan lesz, mint a többjátékos mód, vagyis vagy a hokimaszk mögé bújva ritkítjuk a tinik sorát, vagy a nyaralók egyikeként próbáljuk meg túlélni a véreskezű gyilkos ténykedését. Keltner szerint olyan lesz mindez, mint a Hitmanben, ahol először felmérjük a terepet, elkészítjük a tervet, aztán indulhat az akció.

Keltner mind e mellett az online játékélmény előtérbe helyezésének okára is kitért. Állítása szerint a Friday the 13th: The Game-et a filmsorozat rajongóinak szánják, és igyekeznek ahhoz hű lenni. A sorozat egyik fő eleme pedig a kiszámíthatatlanság. Sosem lehet tudni, hogy adott helyzetben az emberek hogyan reagálnak. Ezt pedig csak élő emberek által irányított karakterekkel érhetik el.