• Dühösek a H1Z1 játékosok
  • Szerintük a Sony megszegte az ígéretét, és mégis pay-to-win játékot készített
  • A Sony ezt tagadja

Tegnap jelent meg korai hozzáférésben a Sony Online Entertainment új játéka, a H1Z1, ami egy, a nagyon népszerű DayZ-hez hasonló túlélőszimulátor -- a játékosok azonban dühösek, mert látszólag nem azt a játékot kapták, amit vártak. A probléma gyökere, hogy a Sony többször is elmondta: egy olyan online játékot készítenek, ami tisztességes, elkerüli a gyűlölt pay-to-win jelenséget, vagyis azt, hogy pénzért könnyen hozzájuthatunk a legjobb felszerelésekhez, ezzel magunk mögött hagyva azokat, akik nem fizettek semmi. A bejelentés óta folyton ezt hallani, erre a játékban most bemutatkozott egy olyan funkció, ami sokak szerint egyenesen szembemegy az ígéretekkel.

A szóban forgó játékelem a légi csomag, amit pénzért vásárolhat meg a játékos, benne pedig mindenféle felszerelés lapulhat, fegyverek, töltények vagy ellátmány, egyszóval pontosan azok a nélkülözhetetlen dolgok, amiért esetlegesen órákat kell kutatni, miközben ezt valaki egy „telefonhívással” megkaphatja. Érthető a felháborodás.

A Sony azonban mossa a kezeit, és egy hosszas magyarázatban azzal érveltek a légi csomagok mellett, hogy egyáltalán nincs garancia arra, hogy mindig értékes tárgyak lapulnak bennük, ezen felül rizikó is társul a használatukhoz, hiszen amint ledobják ezeket, zombik és más játékosok csődülnek oda. Végezetül pedig csak akkor lehet e csomagokat lekérni, ha az adott szerver kapacitásának legalább egynegyedét sikerült játékosokkal megtölteni.

Mindeközben a H1Z1 népszerű játék, a tegnapi megjelenés óta ugyanis ez áll a legjobban fogyó címek listájának élén -- bár ez lehet, hogy változni fog a sok negatív vélemény után…

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!