Bár hárman kellettünk hozzá, hogy rájöjjünk a regisztráció titkára -- a kukac billentyűkombinációjának leütésekor egy üzenet jelenik meg, miszerint manuálisan gépeljük be újra az e-mail accountot, az amcsi billentyűkiosztást meg egyikünk sem tudja applikálni, viszont a jobb klikk-beilleszt parancs most is tart --, azonban tény, hogy végre megújult a Blizzard házi készítésű rendszere, a Battle.net, amelyet, a helyes "báttledotnet" helyett mindenki csak natúran "báttlenet"-nek mond. Mielőtt megnéznék, miért is volt erre szükség, avagy mit jelent a megújult Battle.net, egy fontos információ: azok a bátrak, akik egy huszárvágással jelölik magukat bétatesztelőnek, most véletlenszerűen StarCraft 2 kipróbálási lehetőséget is kaphatnak. Nem tudom, szűrik-e az IP-címet, vagy megpróbálják-e bárhogy gátját vetni a "milliószor regelek, hátha kipróbálhatom, milyen is lett az új SC" őrületnek, de annyi bizonyos, hogy most húszból csak egyszer érhető el a regisztrációs oldal -- hogy utána bármilyen kattintásra elszálljon, de nagyon.

FRISS: a mostani információk szerint SC2 kulcsok indulás után pár órával voltak szétszórva, és fix időközönként ismétlik majd meg ezt a bulit - tehát hiába regelsz hatvan e-mail címmel, csak adatforgalmat generálsz (oszt' még lekorlátoz a Chello), esélyt nem nagyon növelsz.



Megújult a Battle.net, random StarCraft 2 béta lehetőségekkelMegújult a Battle.net, random StarCraft 2 béta lehetőségekkel

Mindent egyberaktunk, ami fontos: WoW account és... nos, egyelőre ennyi. De ha megjelenik a StarCraft 2 vagy a Diablo 3, az új Battle.net lesz az életed!



"Mi a fészkes fene az a Battle.net hozzáférés?"
Mint a Battle.net tökéletesítésének egyik legfontosabb eleme, bemutatjuk nektek az új hozzáférési szisztémát, amely segít a játékosoknak kezelnie az összes Blizzard-játékukat, köztük a World of Warcraftot, valamint az eljövendő szoftvereket, mindezt úgy, hogy egyetlen egy hozzáférés lenyúlásával bármivel simán visszaélhessenek majd.

"Oszt mé' csináljak én új Battle.net hozzáférést?"
Először is azért, mert 11 millió előfizetőnk van, rengeteg pénzünk, és ha nem teszed, felbéreljük Igort, Vasziljevet és Darthsot, hogy menjenek el a lakásodra -- az orosz-ukrán barátaink befenyítenek, Darths meg nyolcvanas évekbeli diszkóslágereket énekel majd. Másodszor is, ha van vadonatúj Battle.net hozzáférésed, az szárazabb, biztonságosabb érzés, ráadásul még az összes CD-kulcsodat is eltárolja, hozzáférhetsz a külsős weboldalakhoz, bétákra jelentkezhetsz, tombolhatsz a Blizzard üzletében, meg minden. Később már ölelgetheted a kínai goldfarmereket, mert csinálunk szeresd-a-farmoló akciót, amelyben mindenkit közelebb hozunk egymáshoz.

"Mi a hasonlóság a régi, meg az új között?"
Kit érdekel, ez egy evolúciós lépcső, olyan, mint a chilei cseresznye! Ha már volt Blizzard hozzáférésed, most átkonvertáljuk neked vadi új modern Battle.net hozzáféréssé, csak figyeld a postafiókodat, mert a pénisznövelés mellé most már mi is küldünk spamot!

"Hogyan használjam a WoW előfizetésemet a vadonásúj Battle.net hozzáférésemmel?"
Egyszerűen csak konvertáld át, és már mehet is a dolog!



Megújult a Battle.net, random StarCraft 2 béta lehetőségekkelMegújult a Battle.net, random StarCraft 2 béta lehetőségekkelMegújult a Battle.net, random StarCraft 2 béta lehetőségekkel

Ha jelölted magad bétatesztelőnek és szerencsés vagy, te is egy lehetsz azok közül, akik regisztrációjuk mellé most egy StarCraft 2 hozzáférést is kapnak. Ha sikerül, innen üzenjük mi, akiknek nem sikerült: rohadj meg!



"Anyám is WoW-függő, fél Kínát ő látja el bevétellel -- viszont az új battle.net hozzáférés több WoW hozzáférést is kezel, akkor mostantól verekednem kell anyámmal?"
Úgy képzeld el az új Battle.net-et, mint egy kulcscsomót, ami egyszerre nyolc, különböző WoW accountot tud kezelni -- de ez nem azt jelenti, hogy anyád meg te mostantól ugyanazt használjátok. Mond meg a muternek, hogy egyrészt a farmereket bannoljuk, másrészt meg inkább főzzön, mint hogy egy árnyelf vadásszal terrorizálja a kiskaraktereket Ogrimmartól keletre!

"Én vettem Blizzardos számkiírós kulcstartót, meg félek, hogy az új Battle.net megeszi a hozzáférésemet, de nem enged be. Ráadásul több WoW accountom is volt régen. Most mi lesz?"
Ne parázz, egyél Xanaxot. Ha van Authenticatorod, hozzáidomíthatod a vadonásúj Battle.net hozzáférésedhez, amelyet, ha véletlenül már migráltad volna a WoW accountodat, simán használhatsz belépésnél. Ha pedig egyszerre több WoW-account is hozzá van rendelve a Battle.net hozzáférésedhez, nem para, belépésnél választhatsz.

"A Beatles feloszlott, de én még mindig mennék koncertre, meg már '97-ben regisztráltam diablós Battle.net accountot, le kell cserélnem?"
Nem muszáj, de a régivel juszt se tudsz majd WoW-ozni. Miután a Diablo, a StarCraft első része meg a Warcraft 3 az úgynevezett klasszikus Battle.nethez tartoznak, ezért azokhoz nem nyúltunk hozzá -- szóval az marad az elavult rendszer. A vadonásúj Battle.net csak a WoW-ot, illetve a hamarosan érkező játékokat érinti.

"Kell egyáltalán az új Battle.net hozzáférés a WoW-hoz?"
Egyelőre opcionális, de később a beledet kitapossuk, ha nem váltasz. Meg egyébként is -- hipnotizáló készlet elővesz -- játszani akarsz a Diablo 3-mal. Játszani akarsz a StarCraft 2-vel. KELL NEKED ÚJ HOZZÁFÉRÉS!

"Aggyak ezé' nektek pénzt? Húztok lefelé ezerrel?"
Nem kell, tök ingyen csináljuk, mert olyan jófejek vagyunk.

"Anyám letilthat a WoW-ról, ha tudja az accountomat?"
Még nem, de előbb-utóbb megoldjuk. Illetve hát, a WoW-val már most is lehet trükközni...