• Két új nehézségi fokozattal bővült az Alien: Isolation
  • A Nightmare extrém nehézzé teszi a játékot
  • A Novice a felfedezőknek kedvez

Az Alien: Isolationnak megvannak a maga erősségei és gyengeségei, de azt mindentől függetlenül a javára kell írni, hogy kihívást bőségesen nyújt. Néha talán már frusztrálóan is nehéz tud lenni, de a Creative Assembly úgy vélte, ez sem elég. Szóval az alienek bekeményítenek – vagy éppen visszavesznek.

A legújabb frissítés ugyanis két új nehézségi fokozattal toldja meg az Alien: Isolationt. Az egyik a mazochistáknak szánt Nightmare fokozat. Ahogy a neve is mutatja, ez rémálomszerűen megnehezíti a játékot, merthogy itt a mozgásérzékelő törött, a térkép elérhetetlen, lecsökken az eszközökhöz szükséges erőforrások száma, és az a banánfejű új szomszéd még barátságtalanabbá válik.

Szerencsére a Creative Assembly azokra is gondolt, akik túl nehéznek vélték az Alien: Isolationt – vagy csak szimplán szeretnék bejárni a Sevastopolt anélkül, hogy a dög félpercenként meglékelné a koponyájukat –, így bevezették a Novice fokozatot. Ebben úgyszólván több lehetőségünk lesz levegőhöz jutni. Több az erőforrás a cuccainkhoz, a xeno pedig megbocsátóbb, könnyebb elterelni a figyelmét, és a vérmérséklete is lehűl pár fokkal.

Emellett a fejlesztőcsapat kiadott két posztert is a két új nehézségi fokozathoz – lásd fent és lent –, a ’70-es évekre jellemző sci-fi filmek posztereinek stílusában.