Hamarosan, egész pontosan januárban kezdődik meg a Warcraft mozifilm forgatása Vancouverben, ami egy igen hosszú, több évet átölelő pre-produkciós folyamatnak vet véget. Ezért aztán éppen ideje volt már, hogy hivatalosan is bejelentsék, kik játsszák a főbb szerepeket.

A Legendary és az Universal Pictures párosa a következő színészeket nyerte meg a 2016-ban bemutatásra kerülő filmhez: Ben Foster (Pandorum, X-men: Az ellenállás vége), Travis Fimmel (Vikingek), Paula Patton (Mission: Impossible – Fantom Protokoll, Déjà vu), Toby Kebbell (A titánok haragja, Perzsia hercege: Az idő homokja), Rob Kazinsky (True Blood - Inni és élni hagyni, Tűzgyűrű), valamint Dominic Cooper (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló, Amerika Kapitány: A tél katonája).

Korábban pletykáltak még Colin Farrellről (Az emlékmás, Különvélemény) -- aki szerint király a forgatókönyv --, Paul Danóról (Looper - A jövő gyilkosa, Cowboyok és űrlények), Anton Yelchinről (Star Trek, Star Trek: Sötétségben) és Anson Mountról (Harmadik műszak, Kötelező ítélet), de szereplésük nem lett megerősítve a stúdiók részéről.

Azt viszont elárulták, hogy a rendező, Duncan Jones még átírja Charles Leavitt forgatókönyvét, ami mondjuk annyira nem nagy dolog, hiszen a rendezők legtöbbje mindig belenyúl a szkriptbe, ahogy a producer és olykor a színész is. Ami viszont muris, hogy a filmnek egy hadseregre való producere van: Charles Roven, Thomas Tull, Jon Jashni és Alex Gartner sima, mezei producerek, míg az executive producer szerepében Stuart Fenegan, Jillian Share, Brent O’Connor, valamint a Blizzardtól Mike Morhaime és Paul Sams fog tündökölni. És persze a World of Warcraft alkotói közül társproducernek még belépett a klubba Chris Metzen, Rob Pardo és Nick Carpenter is. Igen, jól látjátok, kétszer több producer nevét tették közzé, mint ahány színészét.