• 30 játék lesz kapható az Oculus Rift megjelenésekor
  • Ezeket be is mutatta a gyártó
  • Azt is megtudtuk, hogy ezekhez milyen komfort-szint társul
  • További 11 Oculus-kompatibilis játékról tudunk

Az Oculus március 28-án kezdi meg kiszállítani a Rift első példányait, ami azt jelenti, hogy alig több mint két hét múlva megjelenik a szemüveg. Na de, mivel lehet majd játszani a 700 eurót, azaz 218 ezer forintot kóstáló VR szemüveggel?

Erre adta meg a választ ma az Oculus azzal, hogy bemutatta a premierkor elérhető játékok listáját. A legelső napon összesen 30 program várja a büszke tulajdonosokat, köztük olyan címek is, amikről eddig nem tudtunk, hogy a premierre felkészültek. Ilyen játék a Project CARS és a The Vanishing of Ethan Carter is.

oculus-rift-jatekok.jpg

A lista mindegyik játék mellett tartalmazza a komfort-szintet, ami iránymutatásként szolgál arra, hogy milyen élményre kell számítani. Ennek három szintje van: kényelmes, mérséklet és intenzív. Egy kényelmes Oculus Rift játék olyan, amiben nincs sok hirtelen mozgás és túlzott akció, míg egy intenzív programban, szüntelen a lövöldözés és a száguldozás. A Project CARS például értelemszerűen intenzív játék, a PinballFX2 pedig egy kényelmes kikapcsolódás.