A GameSpot a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain tesztjében azt fedezte fel, hogy a játék Forward Operating Base multiplayer módjáért fizetni kell, mielőtt azt használhatnánk. Ebben a meccstípusban a játékosok megtámadhatják egymás bázisát, mielőtt azonban ezt megtehetnénk, egy „telket” kell vennünk az óceánon, amiért a játék valódi pénzt kér, MB Coins formájában.

Hogy pontosan mennyit kell költenünk az alapjáték árán túl a PVP játékmódra, az nem derült ki, a szeptember elsejei hivatalos premierig ugyanis nem működik a multiplayer része a játéknak, illetve a Konami sem segített. A cég szóvivője azt mondta: még nem tudnak hivatalos részleteket megosztani a Forward Operating Base játékmóddal kapcsolatban, mivel ezeken még dolgoznak, de a jövő héten további információkat fognak adni.

Közben a Konami producere elmondta, hogy MB pontokat a kampány misszióinak teljesítésével és egyéb, de még nem tisztázott módokon is szerezhetünk, így nem kell a pénztárcánkért nyúlnunk, ha a Forward Operating Base játékmódra fáj a fogunk. Továbbá lehetséges, hogy a tesztelésre küldött példányban látottakat értelmezte félre a GameSpot, így várjunk még a Konami szidásával.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!