A Microsoft a közeljövőben nagy változtatásokat szeretne bevezetni mindenki életében. Ezt az ingyenes Windows 10 segítségével tervezik. Jaime Rodriguez a GDC Europe-on tartott előadásában elmondta céljuk, hogy megkönnyítsék a fejlesztők munkáját azzal, hogy egy közös programnyelvet és környezetet kínáljanak a Microsoft valamennyi platformján, így nem okoz majd akkora kihívást a Windowsra, Xbox-ra, Windows Phone-ra és HoloLensre való párhuzamos fejlesztés. Rodriguez kitért arra is, hogy az egységes rendszer megkönnyíti a platformok közötti kommunikációt és könnyed átjárást biztosít a felhasználónak, tehát mindenünk egy profil alatt lehet és akár a telefonunkra vagy számítógépünkre is könnyedén streamelhetünk az Xbox-unkról.

hololens-minecraft.jpg

Egyértelmű, hogy a Microsoft magabiztos és a Windows 10-ben látja a jövőt (hiszen csak az első nap már 14 millióan töltötték le) és szeretné az összes szolgáltatását egy helyen tudni, hogy minden jövőbeli projektjének (HoloLens) kellemes már előre kiépített környezetet tudjon biztosítani.

Én személy szerint kedvelem ezt az új útvonalat amit a Microsoft próbálgat, bár van néhány dolog ami egy kicsit aggaszt.