Érdekes módon a Microsoft konferencián a redmondi cég egyszerre jelentette be a Play Anywhere programját, és az Xbox One S-t/Project Scorpiot. Dzséjt hét közepén már leírta azt, hogy a Play Anywhere miért öli meg az Xbox One-t, de a Microsoft úgy látszik, nem látja azt, amit a játékosok már a show alatt is hangoztattak: RIP XBOX.

A Project Scorpioról Aaron Greenberg, az Xbox marketing főnöke beszélt az E3 2016 után. "Szörnyet teremtünk. Ez lesz a legerősebb konzol, amit valaha terveztek. Ott voltam az eredeti Xbox építésekor, ami a maga idejében erős volt, ott voltam, amikor létrehoztuk az Xbox Live-ot, és ott voltam, amikor újszerű/innovatív játékokat készítettünk. Úgy érzem, hogy visszatérünk a gyökereinkhez. Az Xbox-on dolgozó csapat morálja most az egekben van. Mindannyian játékosok vagyunk, és szeretnénk látni, mit szólnak a rajongók ahhoz, amit majd kapnak tőlünk. Ez egy nagyon különleges időszak számunkra."

Greenberg azt is megemlítette, hogy 2017-ben több saját játékot akarnak kiadni, mint eddig a cég történetében bármikor: "Ez a lényeg, nem? Az E3-on már bemutattuk, hogy milyen címek készülnek. Partnereinkkel és belsős stúdióinkkal azon dolgozunk, hogy ez a cél megvalósuljon." -- tette hozzá bizakodóan.

project-scorpio.jpg