• A Middle-earth: Shadow of War augusztus 25-én jelenik meg
  • A célplatformok: PC (Steam és Windows 10), PS4, PS4 Pro, Xbox One, Xbox Scorpio
  • A történet a két filmtrilógia között játszódik
  • Egy új Hatalom Gyűrűje körül bonyolódik a sztori
  • Megújulva visszatér a Nemesis-rendszer, már az egész világra hatással lehetünk
  • Sokkal nagyobb és gazdagabb lesz a játék világa

A hivatalos bejelentést megelőzte az amerikai Target áruházlánc, aminek a weboldalára kikerült a dobozkép, sőt még az augusztus 22-ei premierdátumot is megszellőztettek, valószínűleg a Warner Bros. Interactive nem kis bosszúságára. Ezután már nem volt mit tenni, akár így tervezték (valószínűleg igen), akár nem, kénytelenek voltak bejelenteni a Middle-earth: Shadow of Wart.

A bejelentés egy hátborzongatóan epikus trailerrel történt meg, amiben minden benne van, ami A Gyűrűk Ura filmekben király volt. Hatalmas csata, orkok, a hatalom egy újabb gyűrűje, de tiszteletét teszi Szauron is, láthatjuk a Végzet Hegyét és egy nazgûl is beköszön. A trailer továbbá megerősíti az augusztus 22-ei megjelenést, bár ez csak az Egyesült Államokra igaz, Európában augusztus 25-én jön. A program amúgy PC-re, PS4-re és Xbox One-ra jelenik meg. Mivel része a Xbox Play Anywhere programnak, a Windows 10-es változat garantált, de steames kiadásra is lesz, és szintén számíthatunk az Xbox Scorpiót és a PS4 Prót kihasználó váltotokra.

Március 8-án fellebbentik a fátylat a játékmenetről, de azért néhány dolgot már most elárultak. Visszatér a megreformált és továbbfejlesztett Nemesis-rendszer, ami most már nemcsak az orkokra, de az egész világra, minden karakterre hatással lesz, vagyis cselekedeteink fogják meghatározni a világképet. A rendszer egy új eleme lesz a Followers, ami lojális, áruló vagy bosszúszomjas karaktereket foglal magába – nyilván döntésünktől fog függni, ki melyik kategóriába esik. A Monolith Productions közleménye szerint az ellenség is emlékezni fog ránk, ha már korábban összefutottunk valamelyikükkel, sőt mindegyikük saját személyiséggel bír majd.

A történet, ami amúgy a Hobbit- és A Gyűrűk Ura-trilógia között fog játszódni, sokkal személyesebb lesz, ugyanakkor egy nagyobb, gazdagabb világot ismerhetünk meg, amelyben epikus hősökkel és ellenségekkel is összefuthatunk majd, és ellátogathatunk ikonikus helyszínekre.

A Middle-earth: Shadow of War tehát augusztus 25-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra – konzolon belül pedig biztosan kijön a két erősebb típusra, a PS4 Próra és az Xbox Scorpióra. Március 8-án pedig számíthatunk egy gameplay-videóra.