Már csak két óra van hátra a második GTA V trailer bemutatójáig, és ez az idő kiválóan elüthető a sorozat egyik agytrösztje, Dan Houser szavainak társaságában. Az amúgy meglehetősen kevés interjút adó Houser testvérek az utóbbi időben különösen aktívak, nemrég a Guardiannak árultak el egyet s mást Los Santos fontosságáról, most pedig a generációváltás körüli hercehurcáról elmélkedtek a japán Famitsunak.

"A Rockstar egy tartalomfejlesztő cég, és nem egy hardvergyártó. Mi csak használjuk a technológiát, a már meglévő technológiához igazodunk, és a konzolok kora épp kapóra jön, hogy megugorjuk a következő lépcsőfokot. A GTA IV volt az első próbálkozásunk a HD érában, szóval a fejlesztés első fele igen nehézkesen zajlott. Most már viszont tudjuk, hogy essünk neki a munkának, így minden könnyebb és szórakoztatóbb. A GTA: San Andreas is a PS2 életének utolsó szakaszában jelent meg, és nagyon jól sikerült."

Houserék úgy vélik tehát, hogy kár várni a nextgenekre, ha rendes játékot akar készíteni valaki, a mostani generáción is rendelkezésére állnak a szükséges eszközök. Mindeközben egyébként az IGN is előrukkolt egy GTA V-ös interjúval, mely Leslie Benziesszel, a Rockstar North fejével készült. Leslie szerint a három főszereplő és a modern technológia olyan sok lehetőséget biztosít a csapat számára, hogy ezúttal a GTA V-ben legalább akkora forradalomra számíthatunk, mint annak idején a GTA III-ban -- csak épp ezúttal a multiplayer megy át drasztikus változásokon. Hogy mire gondolt Leslie, azt remélhetőleg a mai trailer után már tudni fogjuk.