Sikeresen vette a Friday the 13th: The Game a fejlesztés első komolyabb akadályát, ugyanis összegyűlt a szükséges pénz, méghozzá nagyon stílusosan, pont péntek 13-án. A Gun Media 700 ezer dollárt kért az aszimmetrikus multiplayer játékára, a végösszeg pedig 823 ezer dollár lett, ezzel ugyan lecsúszva arról, hogy három alternatív Jasont irányítva vadásszunk, de az ikonikus hálózsákos gyilkolás, a koponya összezúzása és a tükörbe vert fej kivégzés összejött, ahogy az is, hogy egy dokumentumfilm formájában körülnézhetünk a legendás Tom Savini műhelyében.

A Friday the 13th: The Game a Slasher Vol. 1: Summer Camp projektből nőtt ki, a nevet és a karaltereket leszámítva pedig megtartott mindent, így itt is hét játékos a gyanútlan táborozók szerepét töltik be, akik életük legszörnyűbb éjszakájának néznek elébe, miközben a nyolcadik játékos Jasont irányítva egymás után kaszabolja le a tiniket. A fejlesztésben Sean S. Cunningham (Az utolsó ház balra illetve az eredeti Péntek 13 producere), Tom Savini (Holtak hajnala, Alkonyattól pirkadatig, Péntek 13), Harry Manfredini (a Péntek 13 és még több mint 100 film zeneszerzője) és  Kane Hodder (ő volt Jason a filmsorozat négy részében is) segédkezik, így egy hiteles játékadaptációjának ígéretével állunk szemben -- amit most már mozgás közben is láthatunk.

A Gun Media tegnap adta ki az első bepillantást a játékmenetbe, és ahogy azt eddig képzelhettük, őrült menekülés és rettegés jellemzi a gyilkossal folytatott macska-egér játékot.