A Final Fantasy VII minden idők legjobb FF-játéka, legalábbis az okosok szerint, akik máig a hajukat tépik, amiért a PS1-es klasszikus sosem kapott modern remake-et. Az ötletet maga a Square Enix hintette el egy E3-as videóval, ami a klasszikus FFVII első jeleneteit mutatta be PS3-on, a Final Fantasy XIII motorja által hajtva. A rajongók csalódottan vették tudomásul, hogy csupán techdemót láttak és nem valódi játékot, sokan pedig máig ütik a vasat a témában, aminek viszontazon túl, hogy a Square Enix soha többet nem lepi meg a fanokat efféle apró szívességekkel, nem lesz eredménye.

Először azt mondták a Square fejesei, hogy 40 évbe telne elkészíteni a remake-et. Majd azt, hogy kinyírná a Final Fantasy franchise-t. Most pedig megint azzal jönnek, hogy sokáig tartana elkészíteni a programot, noha érdekes módon a Final Fantasy XIII-ról négy év alatt le tudtak húzni még két bőrt.

"Őszintén mondhatom, hogy nagyon szívesen megcsinálnám" -- magyarázta Kitasze Josinori a Eurogamernek. "Ha csak engem kérdeztek személyesen, akkor igen, én imádnám a dolgot. Nem hazudok. De el kell hinnetek nekem, ha azt mondom, hogy nagyon sokáig tartana."

Kitasze elmondta, hogy az ő személyén kívül dolgozók is kellenének, plusz hatalmas büdzsé, ez a három faktor pedig nem biztos, hogy valaha is összeáll. Ugyanakkor magát az ötletet még mindig nem veti el.

"Nem vetem el a lehetőséget, de nagyon sok dolog kellene ahhoz, hogy belevágjunk. De ha tényleg elkezdenénk csinálni a Final Fantasy VII remake-et, az lenne a legnagyobb projekt, amibe valaha részt vettem. Az életem főműve. Szóval nagyon-nagyon motivált lennék egészen a munka végéig. Nagyon nagy dolog lenne ez számomra." -- fogalmazott Kitasze.

Final Fantasy VII