A Nintendo Switch-nek szentelt livestream keretein belül csak egy rövid Fire Emblem Warriors teasert kaptunk, amelyből igazából semmi érdemlegeset nem tudtunk meg, de most, alig egy héttel ez után egy újabb Nintendo Directet tartott a Nintendo, amelyben 20 percen keresztül csak Fire Emblem játékokról volt szó, és igazán meglepő dolgokat jelentettek be nekünk.

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

A második Fire Emblem játék, amely a Gaiden alcímet viselte Japánon kívül nem jelent meg, emiatt csak a nagyon elkötelezett rajongók játszhattak vele. A Gaiden bár nem váltotta meg a világot, egy remek program volt, annó 25 évvel ezelőtt a Famicomon, és eléggé megcsavarta a megszokott Fire Emblem játékmenetet, ugyanis engedte, hogy szabadon járkáljunk különböző helyszíneken, és csak ellenféllel való találkozás esetén váltott át RTS módba. Ez a játékelem azóta egy játékban sem köszönt vissza a sorozatban.

Egészen a Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia májusi megjelenéséig, ugyanis ez az új, kizárólag 3DS-re készített játék a Gaiden remake-je lesz, megtartja ezt a játékelemet, és nagyon jól is néz ki - lesznek benne anime jellegű átvezetők, minden karakter kap szinkronhangot, valamint ezzel együtt két új amiibo is megjelenik, a játék két főhőse, Alm és Celica lesz megvásárolható fizikai formában.

A Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia május 19-én jelenik meg 3DS konzolokra.

Fire Emblem (2018)

Igazából erről sokat nem tudtunk meg, csupán annyit, hogy a Nintendo Switch jövőre egy új, teljes értékű Fire Emblem játékot kap, a sorozat 2008 óta először látogat el asztali konzolokra. Ezen kívül tényleg semmi infó nem érkezett, végig egy Switch konzolt láttunk a prezentáció alatt, mögötte pedig egy TV-n fehér alapon írva, hogy Fire Emblem. Kíváncsiak leszünk.

Fire Emblem Warriors

Erről már hallottunk a Nintendo Switch prezentáció alatt, és most megkaptuk ugyanazt a trailert, mint akkor, csak most öt másodperccel hosszabban. De igazából az az extra öt másodpercből többet tudhattunk meg, mint az egészből. Kiderült ugyanis, hogy a Fire Emblem Warriors csak egy spin-off lesz, hasonlóan a Nintendo és a Koei Tecmo koprodukciójában készült Hyrule Warriorshoz. Ugyanúgy a Dynasty Warriors széria képezi az alapját, csak most a Fire Emblem játékok sztárjaival kell majd kaszaboljunk benne.

A Fire Emblem Warriors idén ősszel jelenik meg Nintendo Switch-re és New 3DS konzolokra (sima 3DS-re nem).

Fire Emblem Heroes

Talán a legnagyobb meglepetést ez a cím okozta, valamint a livestream is legtöbbet ezzel a játékkal foglalkozott. A Fire Emblem Heroes a Pokémon GO és a Super Mario Run után a Nintendo legújabb okostelefonos címe lesz, és egyelőre egyáltalán nem tűnik rossznak. A játék ugyanis összegyűjti az összes eddigi Fire Emblem szinte összes karakterét (címenként minimum 30-40-re kell gondolni), és a körökre osztott stratégia keretein belül küldi őket egymásnak. A karaktereinket fejleszthetjük, valamint több féle játékmódban is próbára tehetjük az erejüket – szerencsére a permadeath ebből a játékból kivevődött, úgyhogy ha karakterünk elesik a harcmezőn, akkor utána ugyanúgy játszhatunk vele tovább egy másik körben.

A Nintendo ezen kívül egy szavazást is nyitott, melyben szavazhatunk a kedvenc karakterünkre, hogy ő is biztosan jelenjen meg a játékban. A szavazás január 31-ig elérhető, és érdemes szavazni, mert minden szavazó 200 platinum pontot is kap a Nintendo accountjára.

A Fire Emblem Heroes egy ingyenes program lesz, és február 2-án jelenik meg Android és iOS eszközökre, de természetesen lesznek benne mikrotranzakciók is.

És nagyjából ennyit mutattak be a legutóbbi Nintendo Directben, ti mit gondoltok?