Bevallom, amikor először meghallottam az első információkat a The Last of Us filmmel kapcsolatban, erős kétségeim támadtak. Maise Williams, akit a főszerepre kiszemeltek, nem igazán Ellie-karakter, és Bruce Campbell is csak egy B-kategóriás színész. Azonban a tegnapi hírek után aggodalmam még tovább nőtt, miután Neil Druckmann a forgatókönyvről nyilatkozott.

A The Last of Us egy alsó hangon is 15 órás játék, melynek nagy része akció és menekülés, de az átvezető részek, amelyek előrelendítik a sztorit, több órát is kitesznek. Emiatt nagyon nehéz Druckmann helyzete, aki a forgatókönyvírói feladatokat látja el: "A munka közepén tartok, és borzasztóan nehéz a helyzetem. Két órában nem lehet elmondani 15 óra eseményeit. Olyan sok minden történik a játékban -- még az átvezető mozikban is -- hogy nem tudunk mindent betenni a filmbe." Emiatt a film valószínűleg Joel és a kis Ellie kapcsolatára fog fókuszálni. "Nehéz dolog kivágni részeket, de meg kell tenni. A film néhány részletében hasonló lesz a játékhoz, más részletében pedig teljesen különböző. Azonban ez segít megértenem a mozi, mint művészeti ág különbözőségét és erősségeit a videojátékokkal összehasonlítva."

Egy biztos: ha a rajongók nem azt kapják, amit vártak, ha nem kapják meg kedvenc jeleneteiket a filmben, ízekre fogják szedni azt.

Ti mit gondoltok: kell mindenből, ami sikeres, filmet készíteni?