• A Paranautical Activity fejlesztője, Mike Maulbeck egy hiba miatt azzal fenyegette meg Gabe Newellt, hogy megöli
  • Válaszul a Valve eltávolította a játékát Steamről
  • Maulbeck erre azt mondta, hogy elege van a játékiparból, és kilép
  • Mégsem lépett ki, mert nem talált más állást

A Paranautical Activity nemrégiben nem azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy milyen jó a játék, hanem azzal, hogy a fejlesztőcég társalapítója, Mike Maulbeck azzal fenyegette meg Gabe Newellt, hogy megöli, miután a Steamen helytelenül tüntették fel a játékot. A programot a Valve eltávolította a Steamről, illetve Maulbecket megfosztotta adminjogaitól, a fejlesztő pedig erre válaszul úgy döntött, hogy otthagyja a játékipart -- aztán meggondolta magát.

A Code Avarice a blogján jelentette be, hogy Maulbeck mégsem hagyja ott a céget, egész egyszerűen azért, mert nem talált másik munkát, így Travis Pfenninggel, a cég másik alapítójával közös megállapodás után úgy döntöttek, hogy marad -- azt azért belátták, hogy elhamarkodott volt a bejelentés.

A csapat most azon lesz, hogy helyreállítsa a renoméját, aminek első lépése egy különálló, céges Twitter-profil létrehozása, amit Pfenning és Maulbeck közösen fog vezetni, ezzel elkerülve a korábbihoz hasonló ámokfutást. Továbbá ezentúl magukra a játékokra, nem pedig az egyes személyekre fognak koncentrálni a bejegyzéseikben, így ha valamiről írnak, azt a stáb szemszögéből közelítik meg, s közösen fogják megírni.

A Paranautical Activity egyébként továbbra sem található meg Steamen, annak ellenére sem, hogy a rajongók egy petíciót indítottak, de ez nem szegi a fejlesztők kedvét, sőt már a következő játékukon dolgoznak. Ez a Spinal Destination nevet kapta, s a Left 4 Dead, a Timesplitters és a Painkiller kombinációjaként jellemezték.

code-avarice.jpg