Nem lesz Fallout 3 demóPete Hines, a Bethesda Softworks egyik mindenese a napokban meglehetősen furcsa nyilatkozatot tett közzé: elmondása alapján egy olyan stílusú játéknál, mint az Elder Scrolls vagy a Fallout, nem lehet elkapni a hangulatot egy kiragadott részlettel, így elnézést kér, de nem lesz demonstráció a sokak által várt posztapokaliptikus szerepjátékhoz. Bár a szavait nem lehet kétségbe vonni - elvégre igen csak furán festene egy 5-6 gigabyte-os, falakkal lezárt terület, pár küldetéssel -, a rajongók számára még egy lapáttal rádobtak a tűzre: a különböző Fallout-fórumok máris izzanak. A rajongók azt nehezményezik, hogy nem elég, hogy új csapat, új motor, új játékstílus, de ráadásul még ki sem próbálhatják, így vaktában kell kiszórniuk az ablakon a program árát - és utólag kell mérlegelniük, hogy vajon megérte-e. Bár tény, ami tény, hogy az Oblivion "kissé" egyszerűsített játékmenete a Morrowinddal szemben nem túl jó ómen, de a Bethesda nyíltan elismerte (elsősorban) konzolos szerepjátékának hibáit, és - legalább is elmondásuk alapján - ezeket kiküszöbölve hozzák létre a nagy Fallout-utódot. Úgy legyen! Addig is alant láthatjátok a legfrisebb kiadott három screenshotot!



Nem lesz Fallout 3 demó]{iegészítés: Miután eddig nem adtunk hírt róla, hadd említsem meg itt a gyűjtői kiadást, amelyről pár napja rántották le a leplet, arról pedig, hogy Európába is kerül belőle, egész konkrétan tegnap. Aki hajlandó kb. plusz 20 dollárt kiadni érte, az alábbi finomságokhoz juthat hozzá a játékon kívül:

  • The Art of Fallout 3: Kemény fedelű, 100 oldalas könyv, pontosabban művészeti album, eddig nem publikált koncepciórajzokkal, a Bethesda művészeinek kommentárjaival.
  • The Making of Fallout 3: A szokásos "Így készült" DVD a kulisszatitkokról.
  • Egy remek, bólogatós fejű Vault-Boy figura (balra).
  • Mindez pedig egy csodás Vault-Tech fém uzsonnásdobozban (balra fent), mely a reklámanyag szerint "ellenáll a sugárzásnak" (aki kipróbálja, és mégsem, mehet reklamálni...)