• Kiszivárgott a The Division
  • Felkerült egy videó a pre-alfáról
  • A szivárogtató szerint a játék csalódás
  • A Ubisoft állítja: az alfa nem tükrözik a program végleges álapotát

A The Division a Ubisoft legnagyobb durranása lehet, amit a francia kiadó még idén szeretne a boltokban tudni. A játékból ennek ellenére még nem láttunk sokat, így érthető volt a hatalmas érdeklődés, amikor magyar idő szerint hajnalban kikerült az internetre egy videó a The Division alfaváltozatából.

Az anyag nem volt túl hosszú, mégis óriási vihart kavart, mert látszólag nagyon messze volt attól a szinttől, amit immár két E3-on is volt alkalmunk megcsodálni. A Ubisoft azonnal levadászta a felvételeket és kiadott egy szűkszavú közleményt, miszerint az alfaváltozat nem tükrözi a játék végleges állapotát. Ekkor azonban már késő volt, a fórumokat ellepték a Division grafikájáért aggódó kommentek, amiken csak rontott az állítólagos olasz szivárogtató egy névtelen interjúja.

Az anonim illető szerint a Division-videó egy korábbi, tehát már nem aktuális alfából származik, ami látványosan romlott látvány terén, és mivel roppantmód arcade játékmenetet prezentált, ezért a szivárogtatónak komoly csalódást okozott. Az illető úgy fogalmazott, hogy „amennyiben nem fejlődik a játék, akkor nagy bukta lesz belőle” – hoppá-hoppá.

A videó már sehol sem érhető el, vagy legalábbis én nem találtam meg, ellenben a lenti két kép sokhelyütt kering, és hát valóban látszik rajtuk, hogy ez a Division nem az a Division. Noha igaz, hogy a játék még sokat javulhat, érdemes visszaemlékezni a Watch Dogs tavalyi esetére, amit szintén nagyon durván megcsúnyított a Ubisoft.

The Division alpha

The Division alpha