• Nintendo NX megjelenés: 2017. március
  • Globális premier lesz
  • Részletek várhatóan az E3-on

A Nintendo kihagyja a rendkívül fontos ünnepi szezont 2016-ban, rácáfolva azokra a véleményekre/tippekre, hogy még idén boltokba küldik a következő generációs asztali konzoljukat, a Nintendo NX-et.

A cég friss üzleti jelentéséből kiderült, hogy a Nintendo NX csak 2017 márciusában fog megjelenni, de akkor világszerte mindenhol.

A bejelentés már csak azért is érdekes, mert egy ilyen horderejű hírt nem ilyen formában szoktunk megkapni, ugyanakkor valamennyire érhető ez a száraz közlés, a tavalyi „bemutató” óta ugyanis semmi konkrét információt kaptunk, tehát nyilván még nincsenek készen arra, hogy bármit is mutassanak. Ez inkább a befektetőknek szólt, mintsem a játékosoknak, mintegy azt mondva: a következő gazdasági évben (ne felejtsük, hogy áprilisban kezdődik a fiskális év) már az új konzollal kell számítani.

Mindez persze nem jelenti az, hogy hamarosan ne lenne itt a részletek ideje, bár, a cég azt mondta, hogy az E3-on sem fognak beszélni az új gépről (ez az igazán meglepő fejlemény, hiszen 11 hónapra vagyunk csak a megjelenéstől; 10 hónap, ha az E3-tól számolunk), helyette az új Zeldára koncentrálnak, ami egyébként 2017-re csúszott és NX-re is meg fog jelenni.

nintendo-logo.jpg