Szövevényes történet, nyitott világ, kaland, és vektorgrafikával létrehozott, korát megelőző, csodálatos látvány -- ez jellemezte az 1999-ben kiadótt Outcast című akció-kalandjátékot. Sajnos folytatás sosem készült hozzá, pedig sok rajongó vágyott rá -- a munkálatok közben ugyanis az Appeal megszűnt létezni. A jogok az Atari fiókjának mélyére süllyedtek, ám tavaly, amikor az Atari is csődöt jelentett, az Outcast eredeti alkotói, Yann Robert, Franck Sauer és Yves Grolet visszaszerezték az IP-t.

A három úriember most a Fresh3D Inc kötelékében akarja egy HD reboot keretében feltámasztani a jó öreg Outcastot. Ehhez mindössze 600 ezer dollárra van szükségük, amit a Kickstarteren próbálnak összekalapozni (jelenleg 90 ezer van meg). Ha sikerrel járnak, 1080p-s felbontást és stabil 60 fps-t kapunk, továbbá alaposan átalakítják a játék küllemét: a karaktereket, a tárgyakat, magát a világot, az animációkat, a HUD-ot, a tárgylistát, a párbeszédeket -- szóval kap egy nagy grafikai turbózást. Javítják a játékban maradt hibákat, a kamerakezelést, emellett beépítik az Xbox One és PS4 kontrollerek támogatását is.

outcast-original.jpg

Ilyen volt 1999-ben az Outcast.

outcast-reboot.jpg

Ugyanaz a látkép az Outcast Reboot HD korai változatában.

Egyéb célokat is kitűztek arra a szerencsés (és remélt) helyzetre, ha a rajongók 600 ezernél többet ajánlanának. 750 ezernél Mac és Linux változatok készülnek, 950 ezernél DirectX 11-, 1 milliónál VR-támogatást kap az Outcast. 1,35 misinél lesz Xbox One- és PS4-változat, 1,7 miskával pedig egy vadiúj világot kapunk, melynek neve: Kizaar. Persze ez csak a jéghegy csúcsa, mert, ahogy dől a lé, úgy lesz egyre szebb, egyre korhűbb az Outcast Reboot HD.