A Painkiller Hell & Damnation fejlesztője, a The Farm 51 lehet, hogy valami rekordra gyúr, vagy a fene se tudja, de már a hetedik DLC-t dobják ki a City Critters képében -- plusz ott van ugye az ingyenes Satan Claus, bár az „hivatalosan” nem számítandó bele a letölthető tartalmak gyarapodó sorába.

Az új DLC-ben három, egyedül vagy kooperációban végigjátszható városi pálya kapott helyet: a Prison, az Apocalyptic City és a Pentagon. Melléjük jár egy új többjátékos térkép is, a Factory, amelyen egyaránt játszhatunk Deathmatchet, Team Deathmatchet, Capture the Flaget vagy épp Survivalt. Visszatér egy „régi ismerős”, a Gigantic Panzer Demon nevű boss,  új képességekkel és játékelemekkel. Szintén újra összefuthatunk olyan ellenfelekkel, mint az Apocalyptic Zombie, különböző bizarr formákban, s tiszteletét teszi a Winged Demon, az Apocalyptic Amputee, a Minigun Hell-Biker, és a Giant Spider Miniboss is.

A City Critters DLC a Steamen át vásárolható meg 6,99 euróért, míg az alapjáték, a Painkiller Hell & Damnation ott díszeleg az e havi PC Guru magazinba csomagolva, két lemezen, természetesen steames hozzáféréssel.