Beköszöntött az ősz, és vele megérkezett a szeptemberi PC Guru, ami ebben a hónapban az augusztusi Gamescomból táplálkozik. Bizony, a Guru különítménye hét év szünet után újra kilátogatott Kölnbe, hogy meglesse, mi minden változott arrafelé, a tapasztalatokat pedig 38 oldalban összesítették, tele exkluzív beszámolókkal, előzetesekkel, interjúkkal.

A préda

Ha már exkluzivitás: volt szerencsénk zárt ajtók mögött megtekinteni a jövőre visszatérő Prey-t, amelyről 6 oldalas előzetest közlünk az újságban, ez a játék díszíti a borítónkat is. De kipróbáltuk a Planet Coastert, a Divinity: Original Sin 2-t, a Moto Racer 4-et, és sok-sok egyéb játékot, köztük a Sudden Strike 4-et – ezt ráadásul magyar csapat fejleszti, akikkel exkluzív interjút is készítettünk.

Természetesen a korai hozzáférésű játékokat sem felejtettük el. Kipróbáltuk a Steam-sláger We Happy Few-t, a fejlesztőknek is feltettük a kérdéseinket, majd a Ghost of a Tale című, kevésbé ismert, egyetlen ember által összerakott játékra ugrottunk rá, ami annak ellenére, hogy nem egy valódi csapat áll mögötte, a AAA-kategóriás címeket is képes meghazudtolni.

A fejlődés megállíthatatlan

A tesztek között a Deus Ex: Mankind Divided a legnagyobb falat, 6 oldalon át vesézzük ki a nyár utolsó nagy durranását. Mellette a sokak által szidott, mások által dicsőített No Man’s Sky is megkapta a maga 4 oldalát, benne sok hasznos tippel és információval, melyeket a fejlesztők nem igazán kötnek a játékos orrára. De kipróbáltuk a Telltale-féle Batmant is, sőt a Meridian: Squad 22 teljes verziója is terítékre került. Ez persze nem minden teszt, a teljes listáért erre tessék!

A rovatok is visszatértek, ismét van 4 oldalas Radar alatt, benne indie-játékok tesztjeivel, bemutatóval. Ami a hardvert illeti, befutottak az olcsó Radeonok, le is teszteltük ezeket, így elmondjuk, milyen lehetőségei vannak annak, aki jócskán 100 ezer forint alatt akar videokártyát venni. Visszatért a negyedévente jelentkező ÁlomPC, valamit megnéztük, hogy egy évvel a megjelenése, valamint pár héttel a fizetőssé válása után hogyan szerepel az egykor PC-s megváltóként várt Windows 10. A teljes tartalmat egyébként itt olvashatjátok el!

Teljes játék

Szeptemberben nem egy, hanem két teljes játékkal szolgálunk nektek. A Grotesque Tactics 2 egy vicces szerepjáték, amelynek első részét anno a májusi PC Guru mellé csomagoltuk, a Trapped Dead: Lockdown pedig egy 2011-es teljes játékunk folytatása, egy zombis, kooperatív akciójáték.

Kódbeváltás

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsorokat nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódokat, az eredmény pedig két Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában. A matricán található kódokat csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!

AZ SZEPTEMBERI PC GURU 2016. 09. 08-TÓL KAPHATÓ AZ ÚJSÁGOSOKNÁL ÉS A HIPERMARKETEKBEN.

PC GURU 16/09