A Skyrim-téma zárásául íme egy elképesztő mod, a Moonpath to Elsweyr, mely a khajitok sivatagos területekkel és buja dzsungelekkel teli kontinensére visz el, ami persze nem olyan nagy, mint Skyrim, de mégiscsak egy teljesen új terület, ami azért nem sűrűn fordul elő a modokban. Ráadásul még pár küldetés is jár hozzá, így nem kell céltalanul szaladgálni az új környezetben, ami így többre hivatott a puszta gyönyörködésen kívül.

Azért azt hozzá kell tenni, hogy nem teljesen szabadon bejárhatók a területek, sok helyen egy ösvényre szorít a játék -- nem mintha ilyenek nem fordulnának elő a valóságban is egy sűrű dzsungelben vagy kanyonban. Jól láthatóan a múlt hónapban bemutatott „dzsungelesítő” Skyrim-modból táplálkozik az állat- és a növényvilág tekintetében, na meg a textúrák is ismerősnek tűnhetnek, de ez nem hiszem, hogy probléma lenne, mert azért akad benne sok-sok újdonság is. Masszív modifikáció, ezt tényleg látni kell!

Grand Theft Auto: San Andreas

Az e havi utolsó bemutatott modnál szinte nem hittem a szememnek. Elsőre azt gondoltam, hogy valami poén vagy átverés, de nagyon úgy tűnik, hogy valóság lesz, egy hónapon belül. Ez a Vice City Stories: PC Edition, ami a Grand Theft Auto: San Andreasra épül, persze az egész térképet lecserélve Vice Cityre, amely azért különbözik kicsit az eredeti Vice City-játékban látható várostól, hiszen míg az 1986-ban játszódik, ez 1984-ben.

A Vice City Stories eredetileg csak PSP-re, majd később PlayStation2-re jelent meg, és nem Tommy Vercetti történetét folytatja, hanem Victor Vance-t (az eredeti játékban szereplő Lance Vance testvére) irányítva hódíthatjuk meg a bűn városát. Hősünk ráadásul meglepő módon még úszni is tud, nem úgy mint Tommy, aki képes volt a bokáig érő vízben megfulladni...

A GTA: Vice City Stories PC-re soha nem jelent meg, és ez az, amit e jeles mod várhatóan orvosolni fog, mindenestül. Ez azt jelenti, hogy a városon és a küldetéseken túl a szinkronhangok és a rádióadások is átkerülnek a modba. Arra azért kíváncsi leszek, hogy a Rockstar Games ehhez mit fog szólni, mert ez kimeríti a reverse engineering fogalmát, ami tudtommal illegális, de remélhetőleg ennyi év után már abadonware-ként tartják számon a játékukat, és nem kötnek bele. (A Rockstar egyébként is meglehetősen szabadon kezeli a modok kérdését, szóval bizakodjunk.)

Sajnos a mod nem lesz százszázalékos a júniusi kiadáskor a készítő szerint, de a gördülő frissítésekkel előbb-utóbb megközelítheti az áhított tökélyt, magyarul a játékosok lesznek a tesztelők. Ez a modifikáció nagyon jó alkalmat adhat a régi szép idők felelevenítésére azoknak, akik annak idején PC-n játszottak a sima Vice Cityvel (én is e táborba tartozom), amit szinte pontosan 10 éve adtak ki személyi számítógépekre, 2003. május 12-én. A mod egyik videója alant tekinthető meg -- impresszív, nemdebár?

A PC Guru Modrovat legközelebb júniusban jelentkezik.

1 2