Ki tudja, honnan szerzett információkból, de a Eurogamer ma kész tényként hozta le, hogy a Far Cry 4 a Himaláján fog játszódni -- korábban ez csak egy pletyka volt, s természetesen a Ubisoft nem reagált az ügyre, így fenntartásokkal kell kezelnünk a dolgot.

Tételezzük fel azonban, hogy tényleg a Himalája térsége lesz az új játszóterünk, s azért érdemes ezen egy kicsit elmerengeni, ugyanis a havas, örökzöld erdőkkel borított helyszín érdekes váltás lenne az eddigi, füllesztő dzsungelkörnyezet után, s új lehetőségeket adna a kezünkbe -- legalábbis ez lenne az ideális. A források azonban arról beszélnek, hogy az új környezeten kívül más igazán nagy változásra nem számíthatunk: az alap játékmenet pont olyan lesz, mint korábban, s a világ felépítése is hasonló lesz, illetve most is vadászhatunk majd, csak ugye a helyi vadvilág képviselőire. Érdekesség, hogy állítólag elefántháton is harcba indulhatunk, de hogy ezt pontosan hogyan, az nem tisztázott.

A portál úgy tudja, hogy a Far Cry 4 valamikor a Ubisoft következő negyedévében, tehát 2015 márciusának vége előtt a boltokba fog kerülni PC, Xbox One és PS4 platformra, az első hivatalos bemutató pedig az idei E3-on lesz, ahol a kiadó friss jeleneteket mutat majd a The Crew-ból és a The Divisionből, illetve minden bizonnyal a következő, nemrég némi szivárgás áldozatává vált Assassin’s Creedet is bemutatják majd.

himalaja.jpg