Talán nem is pletykának, hanem vágyálomnak kellene nevezni a legújabb hírt a Mass Effect-film körül. Történt ugyanis, hogy a The Hollywood Reporter rálelt egy névtelen projectre a Universal Pictures költségvetésében. Eme „Untitled 2016 Event Project” kódnéven futó filmet 2016. november 4-én szeretnék bemutatni, két héttel azelőtt, hogy a Warner Bros. kijönne a J. K. Rowling (vagy Göthe Salmander?) által jegyzett Legendás állatok és megfigyelésük című könyv alapján készült mozival.

A leírtakból mindössze annyi derül ki e projektről, hogy a Universal a Legendary Picturesszel dolgozik együtt rajta, nem remake, nem folytatás, de lehetséges, hogy valamilyen szellemi tulajdonhoz köze van. A Legendarynál több ilyen megfilmesítési jog csücsül, számunkra kettő fontos: a Warcraft, amely ugye 2016. március 11-én jön, és a Mass Effect.

Bár semmi konkrét információ nincs, több magazin állt elő az elmélettel, hogy ez a titokzatos „Untitled 2016 Event Project” a Mass Effect-film lehet, pedig hát nem ez az egyetlen szellemi tulajdon, aminek megfilmesítési joga a Legendarynál van. A tény az, hogy a 2010-ben bejelentett Mass Effect-mozi munkálatai nagyon nyögvenyelősen haladnak. 2012-ben írócseréről hallottunk, míg tavaly Casey Hudson beszélt arról, hogy nagyon különleges lesz. Éééss ennyi, azóta néma csönd és hullaszag. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy a Warcraft-film körül is akkor élénkült meg jobban a hírfolyam, miután a Legendary bejelentette a dátumot.