A Call of Duty: Ghosts nem lesz a sorozat legmakulátlanabb része, már ami a megjelenése körüli botrányokat illeti. Most például egy szemfüles YouTube felhasználó, bizonyos Satantribal kiszúrta, hogy a játék egyik jelenete teljesen ugyanolyan, mint a 2009-ben megjelent Call of Duty: Modern Warfare 2 befejezése. A lenti videó elég spoileres, legalábbis azoknak mindenképp, akik nem játszották végig az MW2-t.

Lehetne mentegetőzni, de nem nagyon volna értelme, hisz a vak is látja, hogy a felvételek megegyeznek, még az animációs fázisokon sem módosítottak a grafikusok. Az efféle újrafeldolgozás egyébként a filmiparban gyakori megoldás, hisz egy-egy látványos akciójelenetet kár lenne elpazarolni egyetlen blockbusterre. Csakhogy a játékok máshogy működnek, mint a filmek, vagy legalábbis eddig ezt hittük. Az Activision egyelőre nem reagált a háborgó játékosok kommentjeire.

Mindez persze aligha befolyásolja majd a Call of Duty: Ghosts sikerét. A játék az elemzők szerint immúnis a teszteredményekre, a szakma pedig nem utálja, igaz nem is éljenzi úgy, mint pár éve tette a korábbi epizódokkal.