• Felbukkant a Pokemon Rumble World című játék
  • Gyanúsan egy időben a Nintendo mobilos terveinek leleplezésével
  • Logikus volna, ha a cég az egyik legnagyobb pénzcsinálójával villantana mobilon 

A kedd, sőt talán az egész hét legnagyobb bejelentését a Nintendo szállította, mikor közölték, hogy beszállnak a mobiljátékok világába, illetve megkezdték következő konzoljuk fejlesztését, mely egyelőre Nintendo NX néven fut.

Az új hardverről egyelőre semmit sem tudunk, még azt sem, hogy miféle masina lesz (asztali, vagy hordozható, mint a DS-vonal), illetve hasonlóan sötétben tapogatózunk a mobilos biznisz ügyében, azzal a különbséggel, hogy talán kiderült, mi lesz az egyik első Nintendo-játék, amit az okostelefonunkon nyüstölhetünk.

A nagy bejelentéssel gyanúsan egy időben került elő a Pokemon Rumble World nevű program. A bejegyzés az ausztrál korhatár-besorolással foglalkozó hivatal adatbázisában található meg, ahol a név mellett azt is láthatjuk, hogy lesz valamilyen online komponens és különböző platformokra fog megjelenni. A Nintendo persze hallgat, de egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az egyik legnagyobb pénzcsinálójukkal robbantanak majd telefonon.

Ez egyébként nem az első Pokemon Rumble cím, korábban már három ilyen játék is megjelent. Az első Pokemon Rumble a Wii konzolra kapható, majd jött 3DS-re a Pokemon Rumble Blast és Wii U-ra a Pokemon Rumble U.

nintendo-nx.jpg