A mai napon indulhatnak a játékosok a Just Cause 3 főszereplőjének, Rico Rodrigueznek a szülőföldjét felszabadítani Di Ravello tábornok rabigája alól, ám a Medici szigetén zajló kaland sokak számára nem indul zökkenőmentesen. A hatalmas, szabadon bejárható és felrobbantható világ ugyanis számos grafikai problémát is tartogat, melyek között a korábban már jelentett ingadozó képfrissítési érték sajnos csak egy a sok közül. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Redditen a felhasználók változatos, a látványt érintő hibákról számolnak be, de legtöbben az eltűnő, vagy éppen siralmasan alacsony számú poligonból felépülő hegyvonulatokat, illetőleg a szintén „köddé váló” időjárási effektusokat említik. Úgy tűnik, hogy az Avalanche Studios által készített első napi javítás nem oldja meg a gondokat, éppen ezért az Nvidia közreadott egy grafikai beállítási útmutatót, melyben több kellemetlen hibára is megoldást találhatunk, az AMD pedig egy videokártya illesztőprogram frissítésen dolgozik a cég fejlesztőivel, amit szeretnének minél hamarabb elérhetővé tenni.

Természetesen a problémák nem csupán az akár 4K-s megjelenítésre is képes PC-s verziót érintik, a már említett framerate ingadozás a 900p felbontásban futó Xbox One-os, és az 1080p-t produkáló PS4-es változat esetében is megfigyelhető, a zsúfoltabb akciójelentek esetében bőven 30fps érték alá zuhan a program teljesítménye mindkét konzolon.