• Késik a Project CARS PC, Xbox One és PS4 platformon
  • Az új dátum 2015. márciusa
  • A fejlesztők szerint túl rizikós az év végi játékdömping
  • Még dolgozni is szeretnének a játékon
  • Mindezt egy kiszivárgott fórumüzenet útján tudtuk meg
  • Elvileg holnap lesz a hivatalos bejelentés

A Slightly Mad Studios fejlesztési vezetője, Andy Garton a támogatóknak fenntartott zárt fórumon közölt egy rossz hírt: a Project CARS csak 2015 márciusában fog megjelenni, mivel az év végi játékdömpinget nem szeretnék megkockáztatni, illetve még dolgozni szeretnének a játékon.

Garton indoklása szerint túl sok, komoly riválisnak tekinthető játék fog megjelenni az év végén, amikorra eredetileg tervezték a játékot, s mivel a megjelenés utáni eladások a legfontosabbak (ekkor fogy a legtöbb példány), egy nyugodtabb periódusban adják ki a játékukat. Az elmondása szerint azért esett márciusra a választás, mert januárban, az ajándékozás után, kevesen vesznek új játékot, februárban szintén, márciusban azonban már újra fellendül a vásárlási kedv.

A csúszás másik indoka, hogy a játékon még egy kicsit dolgozni kell, hogy megkaphassa a kellő törődést, nagy változások azonban már nem lesznek, legfeljebb csak egy-két kisebb elemet építenek be, olyanokat, amiket a premier utánra terveztek.

A kiszivárgott bejegyzés szerint a csúszást holnap, egy hivatalos sajtóközlemény formájában fogják bejelenteni. 

project-cars-keses.jpg

Frissítés: időközben a Slightly Mad Studios hivatalosan is megerősítette a késést: a Project CARS PC-re, Xbox One-ra és PS4-re 2015. március 20-án fog megjelenni.