Az EVE-sorozatot jegyző CCP Games a Playstation-exkluzív Dust 514 után egy újabb online FPS elkészítésére adta a fejét. Ez lesz a Project Legion, amelynek alapjait pont az említett Dust 514 adta, bár a két játék között nem lesz kapcsolat, ezt azért hamar leszögezték. Ugyan a fejlesztésnek még csak a tervezési fázisában járnak, tudják, mit akarnak elérni: még nagyobb szabadságot, még jobb EVE-élményt, mint amit a program konzolos testvére nyújtani tud.

A kalandok egy hangárban kezdődnek, itt lehet majd szkennelni a galaxist csaták után. Mivel a PC a célplatform, a grafika részletesebb lesz, mint a Dust 514-nél, és kapunk PvE területeket is, ezeken barátainkkal összeállva vadászhatunk az MI irányította ellenfelekre, továbbá itt lesz a legtöbb alkalmunk hasznos cuccokra lelni. Jean-Charles Gaudechon, a Dust 514 producere szerint az EVE-élmény meghatározó része a sandbox jelleg, és a Project Legionnál az efféle kifosztható területek biztosítják majd legnagyobb részben ezt játékelemet. A magas biztonsági fokozatú zónákban nem kell baráti tűztől tartani, itt leereszthetjük a fegyvereinket, az alacsony fokozatú területeken viszont a barátainkban sem lesz érdemes megbízni, mert a zsákmányért lehet, hogy hátba lőnek.

Gaudechon úgy véli, hogy a Project Legion jól működne PS4-en is, de most minden energiájukat abba ölik, hogy a PC-kből kihozzák a maximumot, és tanuljanak a Dust 514 hibáiból. Egyelőre még nem is nevezné játéknak, inkább egy koncepciónak, amiből majd kialakul a teljes program.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!