Az EVE: Valkyrie egy, az EVE világában játszódó online űrszimulátor, amelynek legérdekesebb része a virtuális technológia támogatása lesz. Az idén érkező játék PC-n az Oculust Rifttel, PS4-en a Sony virtuális headsetjével, a Projekt Morpheusszal lesz kompatibilis, ezzel valószínűleg új színt visz az űrszimulátorok világába.

A főszerepet a CCP Games játékában Katee Sackhoff játssza, méghozzá a Valkyrie pilóták vezetője, Rán bőrébe bújva. Stackhofftól a sci-fi nem áll messze, sőt, az űrvadászpilóta szerep sem, hiszen ő játszotta Kara 'Starbuck' Thrace-t a Battlestar Galactica (nem, nem fogom a magyar címét leírni, nincs az az isten) 2004-től 2009-ig futó remake-jében. De ismerhetjük őt a 24-ből is, a 8. nap folyamán játszotta Dana Walsht, ő adta a hangját Bo-Katannak a Star Wars: The Clone Wars (A klónok háborúja) animációs sorozatban, legutóbb pedig a mozivásznon láthattuk, mint Dahl, aki éppen Riddicket próbálta meg nyakon csípni. Íme a bemutatkozása, erős anyag!

A történet szerint a Sackhoff hangján megszólaló Rán volt az első Valkyrie pilóta, így ő lett e félelmetes űrvadászosztag vezetője. Az embereket érdekes módon toborozzák ebbe az elitcsapatba: pilótákat rabolnak el a haláluk pillanatában, majd új testbe ültetve őket választás elé állítják őket: szolgálsz Rán alatt az univerzum egyik legfélelmetesebb vadászosztagában, vagy örök életedre kihúzzák a dugót. Hogy ki és miért lopkod pilótákat, ki irányítja a Valkyrie-ket, az rejtély.

Rán fogja az instrukciókat adni repülés közben, amik végrehajtásával a pilóták tapasztalati pontokat kapnak, ezzel pedig új képességekre tehetnek szert. A tanulás nagyjából úgy történik majd, mint a Mátrixban, a pilóták fejébe egyszerűen letöltődik az információ.

Az új főszereplő mellett alkalmunk nyílt megteknteni, hogyan fest a pre-alfa fázisban lévő EVE: Valkyrie az új motorral, amely nem más, mint az Unreal Engine 4. A program alatt korábban a Unity dübörgött (egyebek mellett ez hajtja meg a Deus Ex: The Fall és a Pillars of Eternity játékokat is), azonban a készítők nagyobb  potenciált láttak az Unreal Engine 4-ben, ezért átálltak rá. Ehhez persze alapjaitól újra kellett írniuk a játékot, az eredeti változatból csak nagyon kevés dolgot megtartva. Szebb lett a grafika, realisztikusabb a pilótafülke, élettel telibbek a hangok -- az eredményről magatok is meggyőződhettek az  alant látható videóban.