• Project Nova bejelentés
  • EVE Online FPS
  • Csak PC-re
  • Megjelenési dátum még nincs

Egészen 2014 óta tudjuk, hogy a CCP dolgozik egy játékon, ami online lövöldözős köntösben hozná el hozzánk az EVE Online burjánzó világát. A játékot akkor Project Legion néven ismerhettük meg, időközben azonban változott az ötlet, és most, a javában zajló EVE Online találkozón, a Fanfesten bemutatkozott a Project Nova.

A Project Nova váltja az idén nyugdíjba küldött Dust 514-et (május végén állnak le a szerverek), a hasonlóság azonban ott merül ki, hogy mind a kettő egy belső nézetes lövölde. A Project Nova csak PC-re jelenik meg (elődje PS3-exkluzív volt), a Dust 514 nyitott hadszíntereivel szemben pedig itt inkább zártabb arénákat kapunk.

„[A Dust 514-gyel] nem mindig volt meg az az érzés, hogy ugyanabban a világban játszhatunk. A hajókon és a bolygókon való harcot, látni az EVE világot, ezt szeretnénk új szintre hozni.” -- mondta Snorri Arnasson, a játék direktora, aki a sanghaji székhelyű CCP Rouge élén vezényli a munkálatokat.

A játékban New Eden futurisztikus, de a valóságban gyökeredző világa fog elénk tárulni, de az űrben is harcolhatunk majd a zsoldosokkal. És hogy mikor? Nos, azt sajnos még nem tudjuk, de azt már most megígérte a csapat, hogy 60 fps-t célozzák, sőt, ezt már tesztelik is.

Íme, egy kamerás, rendes hang nélküli videó, amit a Fanfesten vettek fel. Amint lesz normális videó, vagy kép, frissítjük a hírt.