• A Propekt a Half-Life 2 kiegészítője lesz
  • Nova Prospektbe térhetünk vissza Adrian Shepard bőrébe bújva
  • A történet a Half-Life 2-vel párhuzamosan folyik
  • Tizenhárom új pályát kapunk
  • A Prospekt február 11-től lesz megvásárolható a Steamen, 9,99 euróért (kb. 3000 forint)

Ha már a Valve nem akarja feléleszteni sikersorozatát, legalább a rajongók gondozzák ezt az – bár üzleti stratégiának nem rossz, így a stúdiónak nem kell rá költenie. Annak ellenére, hogy a Black Mesa (egyelőre) csak félig dolgozta eddig fel a Half-Life-ot, nagy siker lett, és már készül az Opposing Force és a Blue Shift című kiegészítők felújítása is Operation Black Mesa és Guard Duty címen.

És itt egy újabb rajongói csoda a Half-Life-hoz, a Prospekt. A kiegészítő története a Half-Life 2 egyik leghangulatosabb helyszínére, a Nova Prospekt nevű börtönbe visz minket vissza. Miközben Gordon Freeman lassan, de biztosan letarolja az átnevelő intézményt, nem sejti, hogy van egy szövetségese a területen: Adrian Shepard, a hajdani Egyesült Államok Tengerészgyalogságának tizedese, akit a Black Mesa incidens után zárt sztázisba G-Man, most pedig a vortigauntok ébresztik fel évtizedes álmából és küldik a helyszínre, hogy segítse a One Free Mant.

A Steamre február 11-én megérkező Prospekt tizenhárom új pályát, rengeteg új textúrát, effektet, hangot és zenét kínál, valamint visszatér a Xen is. Az egészben a legszebb, hogy az add-ont fejlesztő Richard Seabrook, aki 18 hónap alatt rakta mindezt össze, a sikeres Greenlight-akció után a Valve teljes támogatását megkapta, így tekinthetünk rá teljes értékű kiegészítőként is.