Márciusban a PS Plus előfizetők négy játékot kapnak meg ingyen, cím szerint a Ghostrunnert, a Ghost of Tsushima: Legendset, a Team Sonic Racinget és jelen ajánlók tárgyát, az ARK: Survival Evolvedet, amely PS4-re vált elérhetővé – de természetesen PS5-ön is játszható.

Az ARK: Survival Evolved nem mai darab, hiszen 2017-ben jelent meg, ám Early Accessben már két évvel korábban is játszható volt. A program voltaképpen egy túlélős játékmenetre kihegyezett MMO, amire főleg azért figyelhet fel az ember, mert dinoszauruszokkal van teli. Aztán ilyesmit még manapság is ritkán látni, pedig ezekben az időkben néhány évenként új Jurassic-film kerül a mozikba és már animációs sorozat is fut a témában.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

De az ARK alapvetően mégiscsak egy tradicionális túlélős játék. Szinte anyaszült meztelenül ébredünk fel egy idegen világ szigetén. A környezet bár barátságosnak tűnik, az élővilág távolról sem az, hiszen veszedelmes lények lakják (több mint 100 állat van a játékban, ezek egy része megszelídíthető), és bizony embertársaink sem feltétlen lesznek egyből a jó barátaink.

Azonban az ARK: Survival Evolved nem csak a túlélésről és az ezzel járó grinelésről szól. Vannak benne RPG elemek, egy közepes minőségű, de sok lehetőséget tartogató építős rész, klán-alapú csatározások ostromokkal megfűszerezve a PvP-szervereken, lénytenyésztés és nevelgetés, legyőzésre váró bossok, felfedezésre váró ősi barlangok és titkok, mindez egy az együttműködést, összedolgozást díjazó keretbe foglalva.

Az ARK: Survival Evolved tehát remek választás lehet, ha egy komplexebb, hosszú időre lekötő játékra vágysz, ahol a túlélés érdekében lehetsz magányos farkas vagy egy klán tagja, esetleg vezére. És ha szeretnéd tudni, milyen meglovagolni egy Tyrannosaurust.