A Bethesda és az id Software nem titkolt célja a Quake Championsszal, hogy betörjenek az esportok világába. Hogy ez összejön-e nekik, az még a jövő zenéje, bár az esély megvan rá, pláne, ha sikerül jól használható, egyedi, egymáshoz képest kiegyensúlyozott bajnokokat felvonultatni. Az alanti videóban ezekről a harcosokról esik szó, méghozzá a trailerben is látott négyesről beszélnek egy keveset.

A Ranger nem más, mint az Ezzel játszunk legutóbbi videójában kipróbált Quake hőse, QuakeGuy, akit Trent Reznor, a Nine Inch Nails rock banda tagja „szólaltatott” meg. Az ő különleges képessége a Dire Orb, ami a Quake főellenségének legyőzésén alapul. Magyarán: ahová odadobja a gömböt, oda tud teleportálni. Mindez remek lehetőséget biztosíthat majd néhány telefragra.

A második kaszt tagja is ismerős lehet azoknak, akik anno játszottak a Quake III: Arenával, ő ugyanis onnan jött. Visor képessége az, hogy átláthat a falakon, oszlopokon, barikádokon, vagyis akárhová rejtőzik ellenfele, ő biza ott megtalálja.

Újoncként lép be a sorozatban Nyx, aki egyben a videót kommentáló Tim Willits kreatív direktor kedvence. Hősnőnk sokkal gyorsabb, mint a többi bajnok, ráadásul képes egy rövid időre anyagtalanná válni, így a rakéták és golyók egyszerűen átsuhannak rajta.

A második újonc a behemót Scale Bearer, aki a nehéztüzérséget képviseli. Ugyan lomha, de ha kihasználjuk nála a Bull Rush-t, akkor nagyjából olyan veszélyessé válik, mint egy elszabadult tehervonat. Nem akarnál az útjába állni.

Mint látható, a négy kaszt képviselői eléggé eltérnek egymástól, mindenki megtalálhatja a maga játékstílusának megfelelő figurát – ugyanakkor semmi újat nem adnak a témához, ráadásul a négy karakter elég szegényesnek tűnik az Overwatch 22 szereplőjével szemben. Reméljük, ez csak a kezdet.