A legújabb Rainbow Six-játékról nem most hallunk először, hiszen nyáron már kiszivárgott pár felettébb érdekes információ. Ezek szerint a játék New Yorkban fog játszódni, s a különleges kommandósainknak egy terrorista csoporttal kell felvennie a harcot, ám ez a sejt nem közel-keleti dzsihádistákból áll, hanem amerikaiakból, akik megelégelték a tőzsdecápák kapzsiságát, és megtámadták a várost.



Az eddigi pletykák alapján a játék igyekszik visszatérni a sorozat korábbi részeire jellemző nagyon taktikus játékmenethez, de ugyanakkor filmszerű élményt is nyújtani akar, amit a moralitásrendszerrel szeretnének elérni. Ennek az a lényege, hogy a túszok szemszögéből is láthatjuk a harcokat, például az egyik misszió során az lesz a dolgunk, hogy jó erősen markoljuk a detonátort, különben mi magunk, a híd, és a több mint száz utassal álldogáló busz is felrobban. A rövid kis szekció után persze a kommandósokat irányítjuk majd, akiknek meg kell találni a megfelelő módot arra, hogy a lehető legkevesebben sérüljenek meg (vagy ami még jobb, senki sem), ám ez nem mindig lehetséges. A hidas patthelyzet feloldására az egyik megoldás, hogy belökjük a vízbe a túszt, akinek láthatjuk leperegni az életét zuhanás közben.

A moralitásrendszer tehát újrajátszhatósággal látja el a játékot, ám érdemes megjegyezni, hogy ez a rendszer még tervezés alatt áll, s nem biztos, hogy bekerül a játékba, s ami azt illeti, a fentiek közül, semmi sincs megerősítve, így várnunk a kell a hivatalos bejelentése. Egy füles szerint erre nagyon hamarosan, a következő Xbox World magazinban kerül majd sor, sőt az informátor már látott is pár képet a játékból, amik alátámasztják a terroristás történetet, valamint a Ubisoft nemrég lefoglalta a Rainbow6Patriots.com és a RainbowsixPatriots.com doménneveket is.