• Komolyabb szerepet kap a történet
  • Mindent átsző majd
  • A Battle Pass és az új operátorok segítségével mesélik el

Négy éve már annak, hogy megjelent a többjátékos módra kihegyezett Rainbow Six: Siege, amiben a történet mindig is inkább afféle háttérelem volt, mint befolyásoló, fontos tényező. Ez viszont változni fog 2020-ban, ugyanis a Ubisoft azt tervezi, hogy az ötödik év első szezonjában elindít egy történetet.

A középpontjában az Operation Shifting Tides új operátora, Kali által létrehozott, Nighthaven nevű magán katonai cég fog állni, a cselekményt pedig a Battle Passon és az új operátorokon keresztül fogják elmesélni. Mindezt Alexander Karpazistól, a Rainbow Six: Siege egyik direktorától tudhattuk meg, aki az amerikai IGN-nek adott interjújában azt is megemlítette, hogy a történet mindent magába foglal.

Bár, hogy ez mit jelent, az jó kérdés, ahogy azt sem részletezte, hogyan fogják megoldani, hogy egy ennyire nem történet központú játékban sikeresen meséljenek el egy történetet. A Ubisoft még februárban indította el a Rainbow Six Universe-t, aminek a célja több történet elmesélése a Siege világában, de mindezidáig csak egyetlen dolog készült el ehhez, a The Hammer and the Scalpel című animáció, amit e sorok fölött megtekinthettek.

Viszont talán ez már része az új irányvonalnak, vagyis remélhetőleg nem csak száraz leírások tömkelegén kell majd átrágnunk magunkat, hanem új cinematicokat is kapunk, esetleg a játékba is több átvezető videót integrálnak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!