Szeretem az ilyesfajta víruskampányokat, amiben árnyaltan, de mindenki számára érthetően figurázzák ki az ellenfeleket -- valahogy ezek a reklámok jobban felkeltik a figyelmemet, mint egy óriásplakát vagy egy tévéreklám. Gondolom, még sokan emlékszünk a legutóbbi -- szintén az EA nevéhez fűződő -- Battlefield: Bad Company videókra, amikben a Metal Gear Solid, a Gears of War, és a Splinter Cell játékokat figurázták ki. Valami hasonlóra kell itt is számítani.

A ma nyilvánosságra került videókból ugyan nem olyan könnyen derül ki, hogy mire céloztak -- nem úgy, mint a fent említettek esetében --, de azért ki lehet találni, hogy a Blizzard fejlesztésében álló Starcraft 2-re gondoltak a videó készítői. Talán még a Star Trek Online is eszünkbe juthat, ha megnézzük Kelly Hu felvételét. A videókban J.K. Simmonst (President Ackerman) és Jonathan Pryce-t (Field Marshall Bingham) láthatjuk és hallhatjuk, amint nehezményezik, hogy egy idegen bolygón folyó harcokkal törődünk, mikor nagyobb veszélyt jelentenek a komcsik. Kelly Hútól (Suki) pedig megtudhatjuk, hogy rettenetesek az űrkaják.








A videókat a RedWhiteBlueAlert és a ThrowingStarz nevű felhasználóknak köszönhetjük, akiknek ha a nevére kattintunk, még több, a fentiekhez hasonló videó tárul elénk.