Mostanra, öt évvel a megjelenés után, a legtöbben talán már beletörődtek abba, hogy a Red Dead Redemption, a Rockstar San Diego vadnyugati játéka, sosem fog megjelenni PC-re, de most kiderült, hogy eddig teljességgel hiábavaló volt a várakozás, a stúdió ugyanis sosem tervezte azt, hogy elkészítse az átiratot.

„Úgy hiszem sosem volt tervben az, hogy PC-re is készüljön a Red Dead Redemption, már az is meglepett, hogy a GTA 5-öt portolták. Természetesen mind PC-n dolgoztunk, és volt egy-két kliens is, ami működött, de ami a konzolos licencelést és egyebeket illetett… mindig is Xbox 360/PS3-exkluzív címről volt szó. Sosem beszéltünk komolyabban arról, hogy PC-re optimalizáljunk.” -- ezt a Red Dead Redemption multiplayer módjának vezető tervezője, Kris Roberts mondta el a saját élőközvetítése során, 26:19-nél.

Hivatalosan senki sem mondta azt, hogy PC-re is megjelenik a Red Dead Redemption, erről mindig csak teóriák és pletykák voltak, és talán most már végérvényesen lezárható a téma. Egyetlen mentsvár az lehet, hogy később érkezik egy felújított változat, ami már nem konzolexkluzív, de erre azért nem vennénk mérget.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!