A StarCraft 2-trilógia első felvonása, a Wings of Liberty a VGChartz adatai alapján az első nap 1,8 millió példányban kelt el, ezzel a 2010-es év és a játékvilág eddigi legkelendőbb programja lett, ám ez még csak a történet fele. Az eladásokba ugyanis az első számú célpontnak számító, 3-4 millió potenciális vásárlót jelentő távol-keleti régiót még nem számolták bele, ennél fogva könnyedén megvalósulhat (sőt még jóval több is) Michael Pachter azon becslése, miszerint a játékból az első héten hárommillió példányt adnak el, ebben a negyedévben pedig nem kevesebb mint 100 millió dollár profitot fog termelni.

Nem semmi adatok ezek, de emelje fel a kezét, aki ezen meglepődik. Amekkora hype és rajongói őrület volt a játék körül, igazából az lett volna a meglepő, ha nincs rekorddöntés.



Bónusz: A rajongók eddig két meglepetést találtak a játékban: az egyik a Lost Vikings játékgép, mely nem csupán egy díszlet, hanem játszható is -- igaz nem az eredeti oldalnézetes platformjátékot kapjuk, hanem egy felülnézetes lövöldét.



Az eddig megtalált második easter egg pedig a Diablo-széria főellensége. Magát a megtestesült gonoszt a lávával borított Redstone III-on találjuk, de sajnos nem adhatjuk hozzá a csapatunkhoz.