Az Ouya egyelőre nem tűnik nagy sikernek, ám a fejlesztői érdeklődés töretlen, legalábbis a független konzol gyártója szerint. Kellee Santiago, az Ouya technológiai kapcsolatokért felelős menedzsere a Joystiqnak árulta el, hogy a gép nemrég elért egy jelentő mérföldkövet: a beregisztrált fejlesztők száma átlépte a tízezer főt.

Santiago azt is elmondta, hogy vállalatuk "nagy bejelentésre készül az elkövetkezendő hetekben", ennek mibenlétéről azonban jótékonyan hallgatott. Elképzelhető, hogy a konzol körül megkötöttek valamilyen disztribútori üzletet, esetleg sikerült meghódítani valamielyik androidos óriáscéget, hogy készítsen exkluzív címeket, például a Gameloftot.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy ez a tízezeres szám csalóka lehet, hisz az Android nyílt rendszer, ezerféle okostelefonon és táblagépen fut, és ahhoz, hogy egy játék hivatalosan is Ouya-certifikált legyen, gyakorlatilag nem kell több egy elegáns tollvonásnál. Így, bár biztató a cég hozzáállása, ez a hír nem több optimista marketingfogásnál.

Ouya