A Resdient Evil 7 egy remekül sikerült játék, csak nagyon nehéz beleilleszteni a Resident Evil világába. Persze, reboot meg minden, de a Capcom leszögezte, hogy ez a hatodik rész folytatása, és ha szorgosan olvasgatjuk a különféle újságokat, meg jegyzeteket, találhatunk is utalást a korábbi játékokra. Például találhatunk képet az Arklay-hegységről, ahol a Spencer birtok állt, és amitől nem messze volt Raccoon City – megjegyzem, erre a két helyszínre is találunk utalást. De volt egy mindennél erősebb kapcsolódási pont, és itt most spoilerek következnek, szóval csak az olvassa tovább, aki már végig játszotta a Resident Evil 7-et.

Szóval, a Resident Evil 7 vége felé kiderül, hogy minden, ami a Baker családdal, Miával, Ethannel és a többiekkel történt egy B.O.W.-nek (Bio-Organic Weapon) köszönhető, amit egy ismeretlen, de feltehetően az Umbrellához hasonló cég gyártott le. Nos, Ethan a végén segítséget kap eme szörnyeteg levadászására, méghozzá Chris Redfieldtől. A név valószínűleg mindenkinek ismerősen cseng, hiszen de facto ő a franchise főhőse.

Azonban, Chris kicsit sem hasonlított korábbi önmagára (pedig hamarosan tiszteletét teszi a Vendetta című animációs filmben, ami a 6. és a 7. rész között játszódik), sőt még az angol hangja sem ugyanaz, mint korábban. A Resident Evil 5-től kezdve minden játékban Roger Craig Smith szólaltatta meg, a Resident Evil 7-ben viszont David Vaughn – ugyanakkor japánul ezúttal is Tochi Hiroki adta a hangját. Mindezt tetézte, hogy Ethant (és a jó befejezés esetén Miát) egy Umbrella Corporation logóval ellátott helikopterbe pakolták be.

chris-redfield-resident-evil-7-vendetta-comparison.jpg

Balra a Residen Evil 7-ben, jobbra a Vendettában látható Chris.

Nos, oké, más a fizimiska. Mondjuk, hogy reboot, és úgy döntöttek, hogy egészen a Vendetta filmig kitartó következetességet sutba dobva teljesen új külsőt adnak Chrisnek, hogy még véletlen se lehessen felismerni. Hang: megeshet, hogy Redfield korábbi angol hangja nem vállalta. Ezután nem is csoda, hogy bemutatkozik, mert a külseje és a hangja alapján hót ziher, hogy senki sem ismerte volna fel.

Viszont ismerve az eddigi eseményeket, nehezen elképzelhető, hogy az a Chris Redfield, aki 1998 óta harcol az Umbrella és a B.O.W.-k ellen, és aki az erre szakosodott BSAA katonai alakulat oszlopos tagja volt, hirtelen beállt az Umbrella soraiba. Ami nem mellesleg 2004-ben megszűnt létezni, de már az utódja, a Neo Umbrella is eltűnt a föld színéről 2013-ban. Akkor miért van egy kék logós Umbrella Corporation 2017-ben egy helikopter oldalán? Új cég alakult? Azon a néven, ami az emberek fejében valószínűleg összeforrt a több százezer ember elpusztításával járó B.O.W.-kel? Mintha valaki Schutzstaffel néven alapítana segélyszervezetet.

Úgyhogy mindennek hála a Resident Evil 7 megjelenése óta mennek a találgatások, mégis kicsoda ez a Chris Redfield? Tényleg a régi Chris, csak valamilyen általunk nem ismert dizájndöntés miatt új külsőt kapott? Vagy esetleg egy imposztor? És mit csinált a Baker-tanyán? Kit vett üldözőbe? Nos, ezekre a kérdésekre adhat választ a tavasszal érkező, ingyenes Not a Hero (azért ez beszédes cím) DLC, amiben Chris Redfield lesz a főszereplő.