• A Resident Evil: Revelations 2 PC-s változatában nem volt lokális co-op mód
  • A Capcom ígéretet tett az elkészítésére
  • Egy rajongó megelőzte őket
  • Most elkészült a hivatalos változat is

Alig koppantak nagyot a PC-sek, amikor a Resident Evil: Revelations 2 megjelenése után szembesültek a ténnyel: nekik nem jár a lokális co-op mód. Hogy miért? Nos, a Capcom szerint azért, mert csak így lehetett biztosítani a legmagasabb játékminőséget. Furcsa mód ez a nyilatkozat nem megnyugtatta, hanem felhergelte a PC-s rajongói népet, így a kiadó kénytelen volt visszakozni.

Ígéretet tettek az offline kooperáció elkészítésére, és munkához láttak. Az eredményt most kaptuk meg, noha egy lelkes rajongó a múlt héten jól megelőzte őket. Az ő változata persze nem volt tökéletes, de jelenleg még ugyanez igaz a hivatalos változatra is. Az osztott képernyős co-op mód ugyanis még csak béta változatban leledzik, emiatt lehetnek hibái. Viszont elmondható róla, hogy egyaránt működik a kampány és a Raid alatt is, és bárki által szabadon kipróbálható a Steamen.

A kooperáció elindítása szerencsére nem túl bonyolult: a kampányban a második játékos kontrollerén a Start gomb megnyomásával aktiválhatjuk. A Raid módban trükkösebb a dolog, ott ugyanis a Vestibule-ban kell lennünk, amikor a kettes számú kontrolleren lenyomjuk a Start gombot. Ha meg akarunk szabadulni a párunktól, csak be kell fejezni a játékot, visszalépni a főmenübe, vagy szimplán kihúzni a második kontrollert, és a Resident Evil: Revelations 2 visszavált egyszemélyes, teljes képernyős módba.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!