• A Vampyr csak 2017-ben jelenik meg
  • PC-re, Xbox One-ra és PS4-re jön ki
  • A XX. századi London lesz a történet helyszíne
  • A főhőse egy vámpír, akinek vadásznia kell, hogy életben maradjon
  • Mi dönthetjük el, hogyan és kit kapunk el, ez befolyással lesz a történetre is
  • A levadászott emberek új képességeket nyitnak meg, hullájukat átkutatva craftolhatunk

Végre megtudhatunk egyet s mást a Remember Me-t és a Life is Strange-t jegyző Dontnod új játékáról, a januárban leleplezett Vampyrről. Eme Unreal Engine 4-et használó RPG a korai XX. századba kalauzol majd el minket, méghozzá a spanyolnátha sújtotta Angliába, azon belül is Londonban. Ám erre 2017-nél előbb nem kerül sor, de akkor legalább PC-n, PS4-en és Xbox One-on is élvezhetjük.

Főhősünk Jonathan E. Reid, akinek két fő tulajdonsága van. Az egyik, hogy magasan képzett katonai orvos, ezért is tér haza, hogy segítsen a rászorulókon. A másik, ami kellemetlenebb az emberekre nézve: vámpír. Vagyis vérre áhítozik, ennie kell, ha nem akar éhen pusztulni. S a játékban bizony bárkiből vámpírhami lehet.

Áldozatunkat be kell cserkésznünk, és talán ez lesz az egyik legjobb része a Vampyr-nek, hiszen rajtunk áll, hogyan tesszük meg azt. Eldönthetjük, nőt vagy férfit kapunk-e el, megfigyelhetjük a szokásait, a kapcsolataikat más karakterekkel, elcsábíthatjuk őket vagy lecsaphatunk rájuk egy sötét sikátorban.

Áldozatunk megismerése kulcsfontosságú lehet a túlélésünkben, hiszen akiket elkapunk, azok meghalnak, és ez hatással lesz a világra, Persze ránk is, ugyanis nem csak életben maradunk a táplálkozás után, de új vámpírképességeket kapunk. Mi több, a hullákat átkutatva craftolhatunk, fejlesztjük eszközeinket.

A harcok során egyaránt alkalmazhatjuk kemény öklünket, lőfegyvereket és természetfeletti képességeinket. A csavar a dologban, hogy az életünk és az energiánk ugyanaz (ezt tölthetjük vissza vérivással), vagyis, ha bevetünk egy különleges képességet, hamarabb győzedelmeskedhetünk, viszont legyengülünk. Ellenfélből lesznek különféle vámpírfajok, szörnyek, és persze a vámpírvadászok sem maradnak ki a buliból.

A fejlesztés korai szakaszában járó Vampyr-ben döntéseink hatással lesznek Johnathan sorsára, szóval nem hanyagolhatjuk el a kérdést, kit és hogyan vadászunk le. Egyelőre sajnos gameplay-felvételekkel nem szolgálhat a Dontnod, de az alant megtekinthető, koncepciórajzokból összerakott teaser így is igen hangulatos, a leírtak pedig ígéretesnek tűnnek.