• Rise of the Tomb Raider PC-s megjelenés: 2016. január 29.
  • A Nixxes Software készítette az átiratot
  • A minimum gépigényt is megismerhettük -- nem vészes

December óta kering már az a hír, hogy a Rise of the Tomb Raider PC-s verziója januárban fog megjelenni. Erről elsőként a brit és a francia Amazon számolt be, majd a Steam oldalán is feltűnt a játék, összecsengő dátumokkal, de ameddig a kiadó, vagy a fejlesztőcsapat ki nem ad egy hivatalos közleményt, addig nem mehetünk biztosra. Most megtörtént ez a hivatalos bejelentés:

A Rise of the Tomb Raider PC-re január 29-én jelenik meg.

Úgy bizony, kevesebb, mint egy hónap választ el minket attól, hogy újabb kalandokra induljunk a bátor felfedező szerepében. A kalandjaink helyszíne ezúttal Szibéria lesz, ahol nem csak a rejtélyek megoldása, hanem az elemekkel és az ellenségeinkkel való küzdelem is alaposan próbára teszi majd hősünket. A reboot legjobb elemeit megtartotta a folytatás, ugyanakkor több helyen ki is egészítette a már ismerős mechanizmusokat -- a legfontosabb talán az, hogy nagyobb és bonyolultabb sírokat kapunk. Elvégre már címben is szerepelnek ezek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A hivatalos dátum mellé a Square Enix és a Crystal Dynamics volt olyan kedves, hogy a gépigényt is elénk tárta, és habár nem a teljes követelményt kaptuk meg, a minimum elvárások minden bizonnyal nyugtató hatással lesznek majd azokra, akik öregebb gépet futtatnak, a Rise of the Tomb Raider ugyanis nem kér kifejezetten sokat.

Rise of the Tomb Raider MINIMUM GÉPIGÉNY:

  • Operációs rendszer: Windows 7 64bit
  • Processzor: Intel Core i3-2100 vagy ezzel egyenrangú AMD processzor
  • Memória: 6 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GTX 650 2GB / AMD HD7770 2GB
  • HDD: 25 GB

A PC-s verzió a Nixxes Software berkeiben készült, akik elhozták a Windows 10 és a 4K felbontás támogatását, illetve az átirat az NVIDIA-val közösen kifejlesztett forradalmi VXAO-technológiát is kihasználja.

A Rise of the Tomb Raider 12.990 Ft-ért vásárolható majd meg. Lesz egyébként gyűjtői kiadás is, ami a játék Digital Deluxe kiadását (ebben benne van a Season Pass is), egy 12 inches Lara Croft szobrot, Lara naplóját és nyakláncát, valamint egy fémdobozt rejt. Ez 150 dollárba kerül, és a Square Enixnél lehet megvenni.

rise-of-the-tomb-raider-collectors-edition-pc.jpg