A Rise of the Tomb Raider megjelenése körül a Gamescom 2014 óta nagy a kavarás: a Microsoft sajtótájékoztatóján még úgy jelentették be a programot, mint az Xbox One egyik legnagyobb 2015-ös exkluzív címét, majd kiderült, hogy Xbox 360-ra is elkészül a játék, végül pedig az egész Xbox-exkluzivitásról megtudtuk, hogy csak ideiglenes üzletről van szó, amivel a Microsoft igyekszik átcsábítani pár vásárlót a durván elhúzó PS4 tulajdonosok közül – nem véletlenül nyilatkozta Phil Spencer nemrég, hogy a Rise of the Tomb Raider az „Xbox Unchartedje” akar lenni.

Nos, ma újabb infók kerültek napvilágra a játék Xbox-ekluzivitását illetően, lévén a botrányt okozó üzletnek saját GYIK-et szentelt a Crystal Dynamics. A mindössze hat kérdésből álló szegmensből kiderül, hogy

  • A Rise of the Tomb Raider PC-re és PS4-re is meg fog jelenni (a PS3-at nem említik).
  • A Crystal Dynamics csapata nagyon örül az exkluzivitásnak, és már régóta tudnak a dologról, magyarán nem a Square Enix hozta meg a döntést a fejük felett.
  • A csapat tiszteli a PC-s örökséget, és csak azért döntöttek az exkluzivitás mellett, mert így állításuk szerint jobb lehet a játék.
  • Nem volt szándékos a bejelentés körüli kavarás.
Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!