Sandbox játék lehet a Disney Infinity

A napokban adtunk hírt róla, hogy a Disney Interactive végre aktivizálja magát játékok terén, és egy minden eddiginél ambiciózusabb projektet leplez le januárban, melynek állítólagos címe Disney Infinity lesz. A program amolyan multiplatform játszóháznak tűnt az eddigi kevés infó alapján, megfejelve az Activisionnek bevált, először a Skylanders-játékoknál látott műanyag figurák szerepeltetésével.

Nos, most kiszivárgott pár újabb állítólagos hír a játékról. Ezek szerint a Disney Infinity egy sandbox jellegű akció-platformer, melyben Disney- és Pixar-hősök egész seregével járhatunk be egy gigantikus virtuális világot. A műanyag figurák, amik "bedigitalizálva" a képernyőn is életre kelnek, harmincféle típusba tartozhatnak, így nem mindegyik karakter tud majd úszni, repülni, autót vagy egyéb járművet vezetni. Ugyanakkor ezekre mind-mind lehetőség adódik majd, de persze csak a hozzájuk szükséges szobrocska megvásárlása után.

A játékmenet több rétegre épül: fontos szerepet kap benne az építkezés és a kreativitás, ám rombolni és harcolni is kell majd -- tulajdonképpen minijátékok tömkelegére számíthatunk, más-más műfajokból. Az Infinityt állítólag az Avalanche Studios fejleszti (ők már többször emlegettek egy titokzatos sandbox-projektet), és minden platformon játszható lesz, méghozzá átívelő módon. Mindegy, hogy mobilról, tabletről, konzolról vagy PC-ről csatlakozunk-e, ugyanaz az univerzum elevenedik meg előttünk.

Hogy mindez igaz-e, januárban kiderül.